Mainos

Hassi ja Biaudet arvostelevat säästöjä

Vihreän liiton puheenjohtaja Satu Hassi ja Rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eva Biaudet arvostelevat valtiovarainministeriön kaavailemia budjetin säästöleikkauksia.

Biaudet ja Hassi ovat Savon Sanomien ja Turun Sanomien haastattelussa erityisen harmissaan tavasta, jolla ensi vuoden talousarvion loppusummaa pyritään leikkaamaan. Heidän mielestään lisäsäästöt olisivat edellyttäneet koko hallituksen päätöstä.

-Minun mielestäni ei ole menettelynä hyvä, että sitten yhteisesti poliittisesti neuvoteltujen säästöjen jälkeen ministeriöltä tulee ikään kuin teknisinä asioina tällaisia uusia säästölistoja, Hassi sanoo.

Biaudetin mielestä budjettileikkausten toteuttamiseen ei riitä se, että pääministeri Paavo Lipponen (sd. ) ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) päättävät asioista keskenään.
-Hallitus sopi yksimielisesti menokehyksistä ja ne ovat voimassa niin kauan kuin kunnes niitä yhteisellä päätöksellä muutetaan, Biaudet huomauttaa.

Biaudet on valmis hyväksymään leikkaukset, jos ne korvataan veronalennuksilla. Hassi kaipaa säästöjen sisällöstä vielä lisätietoa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.