Mainos

Harmaan talouden asiantuntija: Pullonkerääjiä jahdataan ja suuret tekijät unohdetaan

Verotusneuvos Markku Hirvosen mukaan Suomen veronkiertotaistelussa keskitytään liikaa pieniin kotimaisiin tekijöihin – kuten pullonkerääjiin – ja unohdetaan suuret kansainväliset tekijät.

Hirvonen kertoi ajatuksiaan MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

– On menty hakoteille, kun puhutaan pullojen keräämisen palkkioiden verotuksesta. Suuryhtiöissä pyritään käyttämään aggressiivista veronsuunnittelua ja pysymään lain oikealla puolella, vaikkakin hyvin lähellä sitä rajaa, sanoi Hirvonen

Hirvosen mukaan Suomen verohallinnossa keskitytään hoitamaan tuttuja vanhoja ongelmia sen sijaan että käytäisiin suurten kansainvälisten ongelmien kimppuun.

– Tarkastetaan mieluummin kotimaisten yhtiöiden kirjanpitoa, ja etsitään harmaata taloutta täältä..

Suomen verohallinnossa veroparatiisien kitkemisen eteen tekee täysipäiväisesti töitä noin kymmenen työntekijää, kun esimerkiksi Ruotsin, Tanskan ja Norjan verohallinnoissa samaiseen tehtävään on palkattu jopa satoja henkilöitä.

Hirvosen mukaan resurssit on Suomessa kohdistettu väärin.

– Veroparatiisit ovat ongelma maailmanlaajuisesti ja EU:n laajuisesti, ja lisäksi ne ovat ongelma meidän hallituksemme mielestä. Tuntuu että Suomen verohallinto on ainoa, jonka mielestä ne eivät ole ongelma, sanoo Hirvonen.

(MTV3)

Katso verotusneuvos Markku Hirvosen haastattelu: (Huomenta Suomi 28.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.