Mainos

Harkinnanvaraista avustusta 70 kunnalle

Valtioneuvosto sai avustushakemuksen 211 kunnalta. Sekä avustussummat että hakijoiden ja avustuksen saajien määrät ovat laskeneet viime vuodesta. Muutama työpaikkamenetyksistä ja paperiteollisuuden työnseisauksesta kärsinyt kunta saa jaossa erityiskohtelun.

Kaikkiaan 70 kuntaa saa maan hallitukselta harkinnanvaraista rahoitusavustusta.

Valtioneuvosto on päättänyt kuluvan vuoden harkinnanvaraisista avustuksista. Avustukset lähtevät maksuun saman tien.

Jaettava potti on yhteensä 28,5 miljoonaa euroa. Avustusta saa kolmasosa sitä hakeneista kunnista, joita oli yhteensä 211. Sekä avustussummat että hakijoiden ja avustuksen saajien määrät ovat laskeneet viime vuodesta.

Viime vuonna avustuksia jaettiin 105 kunnalle yhteensä 40 miljoonan euron edestä. Asukasta kohti suurimmat summat nousivat jopa 160 euroon. Nyt avustukset on mitoitettu 40-80 euron välille asukasta kohti.

Suurimman summan, 1676000 euroa, saa Varkaus. Täysin ilman jäi muun muassa Lahti. Se oli hakenut suurinta, peräti yhdeksän miljoonan euron avustussummaa.

Muutama työpaikkamenetyksistä ja paperiteollisuuden työnseisauksesta kärsinyt kunta saa jaossa erityiskohtelun. Näille rakennemuutoskunnille jaetaan 9,1 miljoonaa euroa jo aiemmin lisäbudjetissa myönnettyjen kahden miljoonan lisäksi.Joukkoon luettuja kuntia ovat muun muassa Anjalankoski, Jämsänkoski, Haukipudas, Kemi, Kuusankoski, Lieksa, Mänttä, Outokumpu, Parkano, Simo ja Varkaus.

Harkinnanvaraista avustusta myönnettäessä katsotaan kunnan tilinpäätöstietoja. Huomioon otetaan muun muassa vuosikate, lainakanta, taseen alijäämä ja tuloveroprosentti. Myös aiempien avustuskertojen määrä vaikuttaa asiaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.