Mainos

Harkimo suunnittelee jättiläistaloa Hartwall Areenan viereen

Liikemies Harry Harkimo aikoo rakennuttaa pilvenpiirtäjän Helsingin areenan kupeeseen. Leijonatorniksi nimetystä pilvenpiirtäjästä on määrä tulla Suomen korkein talo.

120 metriä korkeasta talosta on varattu noin kaksi kolmannesta asunnoille ja yksi kolmannes toimistoille. Kerroksia on 35. Lisäksi taloon on suunniteltu viihde- ja urheilutiloja.

– Tavoitteena on aloittaa Leijonatornin rakennustyöt heti vuoden 2013 jääkiekon MM-kisojen jälkeen. Alustava aikataulu on laadittu siten, että avajaisia voisi juhlia loppuvuodesta 2015, Harkimo kertoo.

Tornitalo tulee areenan nykyisen pysäköintihallin päälle. Toimistotilojen ansiosta parkkihalli saa lisäkäyttöä, sillä päivisin se on yleensä tyhjillään.

Asunnot sijaitsevat Harkimon suunnitelman mukaan toimistokerrosten päällä. Kaikkein ylimmäksi on määrä tulla näköalaravintola.

Tornitalo liittyy Keski-Pasilan suunniteltuun pilvenpiirtäjäkeskustaan. Harkimo kehuu liikenneyhteyksiä, sillä vieressä sijaitsee Pasilan rautatieasema ja asema katuverkostossa on keskeinen.

Hankkeen kustannusarvio on 150 miljoonaa euroa.

Katso Leea Ollikaisen juttu (Seitsemän uutiset 1.11.2011)

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.