Hannasta Suomen ensimmäinen Idols-voittaja vuonna 2003

Suomalaiset saivat osansa maailmaa villinneestä Idols-buumista syyskuussa 2003. Keravalainen trukkikuski Hanna Pakarinen sulatti tuomariston sydämet koelauluissa ja hurmasi lopulta puolelleen myös kotiyleisön.

Idolsin koelauluja järjestettiin ensimmäisellä kaudella Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Yhteensä 75 idolikokelasta selvitti tiensä välikarsintoihin Savoy-teatteriin. Tuomaristo valitsi heidän joukostaan 35 laulajaa, joista katsojat saivat äänestää seitsemän finalistia.

Finaaliin ylsivät Hanna Pakarisen lisäksi Antti Tuisku, Jani Wickholm, Sonja Nurmela, Anniina Karjalainen, Victoria Shuudifonya ja Christian Forss. Finalisteilta ilmestyi yhteinen kokoelmalevy, joka rikkoi viikossa platinalevyn rajan. Levyllä kuultiin muun muassa finalistien yhteislaulu Tuulet puhaltaa.

Ensimmäisen kauden tuomariston puheenjohtajana toimi Asko Kallonen. Tuomariston muut jäsenet olivat Hannu Korkeamäki, Nanna Mikkonen ja Jone Nikula. Katsojia kuohutti erityisesti tuomariston tylyys kilpailijoita kohtaan. Ohjelman juontajina toimivat EllenJokikunnas ja Heikki Paasonen.

Kasaria, musikaaleja ja suomipoppia

Ensimmäinen suora finaali nähtiin 12. joulukuuta, kun finalistit nousivat Helsingin Messukeskuksen lavalle tuhatpäisen liveyleisön eteen. Suoria finaalilähetyksiä oli yhteensä viisi. Finaalit etenivät teemoittain ja lähetyksissä kuultiin muun muassa 80-luvun biisejä, lauluja elokuvista ja musikaaleista sekä Suomipoppia.

Sonja ja Anniina karsiutuivat ensimmäisessä lähetyksessä, Victoria tippui pelistä pois seuraavalla viikolla. Christianin taival Idolsissa päättyi tapaninpäivänä, kun yleisö äänesti Hannan, Janin ja Antin kolmen parhaan joukkoon.

Neljännessä finaalissa panokset kovenivat, kun jäljelle jäänyt kolmikko kilpaili kahdesta finaalipaikasta. Kotimatkalle joutui etenkin teinitytöissä ihastusta herättänyt Antti. Idols-tittelistä jäivät siis kilpailemaan Hanna ja Jani.

Idolsista Euroviisuihin

Viimeinen finaali järjestettiin 9. tammikuuta. Finaalissa annettiin ääniä yhteensä 713 000. Hanna lauloi finaalissa kappaleet Best (Tina Turner), Eternal Flame (Bangles) sekä Idols-finalisteille sävelletyn laulun Tulin voittamaan. Voimakasääninen nainen sai äänistä 60 prosenttia ja hänestä kruunattiin Suomen ensimmäinen Idols-voittaja.

– Hanna Pakarisesta näki kymmenessä sekunnissa, että tossa on yksi voittajista, tapahtui mitä tahansa, tuomari Asko Kallonen kommentoi Hannan voittoa myöhemmin.

Hanna on julkaissut Idolsin jälkeen neljä albumia. Hän on myös edustanut Suomea Euroviisuissa vuonna 2007. Finalisteista myös Antti ja Jani ovat onnistuneet luomaan musiikillista uraa.

Teksti: Minna Kosonen

Lue myös:

    Uusimmat