Hamilton: Minua johdettiin harhaan

McLaren-kuljettaja Lewis Hamilton sanoo tallinsa urheilujohtajan ja tiimimanagerin Dave Ryanin saaneen hänet valehtelemaan Australian GP:n tuomaristolle.

Hamilton väitti tuomaristolle, ettei ollut saanut talliltaan ohjetta päästää Jarno Trullia edelleen Australian GP:n turva-autotilanteessa. Todellisuudessa ohje oli annettu ja Hamilton oli sitä totellut.

- Kun odotimme tuomaristoa, niin minua johdettiin harhaan tiimimanagerini toimesta ja ohjeistettiin panttaamaan tietoa. Ja niin minä tein, Hamilton myönsi perjantaina.

- Pyydän vilpittömästi anteeksi tuomaristolta heidän aikansa tuhlaamista sekä sitä, että sain heidät näyttämään hölmöiltä. Olen erittäin, erittäin pahoillani tapahtuneesta tallini ja Daven kannalta. Hän on ollut tallin hyvä jäsen monia vuosia, Hamilton totesi.

Hamilton vakuuttaa, ettei valehdellut oma-aloitteisesti.

- En ole valehtelija. En ole epärehellinen henkilö. Olen joukkuepelaaja. Joka kerta, kun minua on ohjeistettu tekemään jotain, niin olen tehnyt sen. Ymmärrän, että tällä kertaa se oli suunnaton virhe ja opin siitä.

Hamilton pakeni toimittajia torstaina, mutta esitti perjantaina julkisen anteeksipyyntönsä.

- En puhunut teille eilen, mutta asiassa oli paljon sisäistämistä ja käsittelemistä. Olen tässä pyytämässä anteeksi kaikilta ja vakuutan teille, ettei tämä toistu.

Räikkönen tykitti kärkiajan - katso maksutta MTV3 Katsomo -palvelusta:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat