Haluatko saada treenistäsi kaiken irti? Älä jätä tätä harjoitusta väliin

5:35

Kipuun ja ylipainoon erikoistunut yhdysvaltalaisen Emory University -yliopiston asiantuntija David Prologo muistuttaa venyttelyn tärkeydestä The Conversation -sivustolle kirjoittamassaan artikkelissa.

Videolla ohjeet lonkkien venyttelyyn.

Moni urheilee pysyäkseen terveenä, laihduttaakseen tai saadakseen hyvän mielen.

– Sen vuoksi huomio pitää suunnata siihen, miten kehomme uudistuu urheilun jälkeen. Kyseessä ei ole sama asia kuin harjoituksesta palautuminen, David Prologo kirjoittaa.

Kun ihminen urheilee säännöllisesti, hänen kehonsa reagoi siihen muuttamalla lihaksia, aineenvaihduntaa ja fysiologiaa. Tämä reaktio näyttäytyy ihmiselle liikunnasta saatuina hyötyinä.

Venyttely auttaa lihaksia uudistumaan

Prologo käyttää juhlaesimerkkiä lihasten uudistumista kuvaamaan: Jos juhlien järjestäjä huomaa paikalle saapuvan säännöllisesti 500 ihmistä, mutta on varautunut kymmenen pöytäseurueen saapumiseen, hänen pitää hankkia lisää ruokaa ja pöytiä seuraavia juhlia varten.

– Samalla tavalla kehomme uudistaa itsensä mukautuakseen lisääntyneeseen liikuntaan.

Ravitsemus, liikuntamuoto, hieronta ja uni vaikuttavat osaltaan tähän uudistamisprosessiin. Yksi tärkeä seikka on myös venyttely.

– Venyttely auttaa lihaksia uudistumaan, vahvistaa tukikudoksia sekä niveliä, parantaa fysiikkaa ja voi myös edistää verenkierron paranemista liikunnan jälkeen. Kaikki nämä seikat ovat pitkällä tähtäimellä hyväksi.

Mikäli liikunnan toivoo laihduttavan sekä tuovan terveyttä ja hyvää mieltä, Prologo suosittelee ehdottomasti venyttelyä.

***

4:32

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja