Valmentajat kertovat, milloin treenin tulosten pitäisi alkaa näkyä: "Jos et ole aiemmin urheillut..."

Kahvakuula tutuksi! Nopea ja tehokas koko kropan treeni kesälaitumille 3:17
Treenaa koko kroppa kahvakuulalla! Katso ohjeet helppoon kuuden liikkeen tehotreeniin.

Parempaa kuntoa tai lihaksikkaampaa vartaloa tavoittelevien kannattaa varautua odottamaan treeninsä tuloksia vähintään kuukauden päivät.

Kuntosalilla tai lenkkipolulla hikoillessa mieleen saattaa nousta ajatus, koska rääkin vaikutukset näkyvät peilikuvassa tai suorituskyvyssä. Brittiläinen fitnessvalmentaja Amanda Hughes kertoo hyviä uutisia treenin vastikään aloittaneille:

– Jos et ole aiemmin urheillut, voit odottaa näkeväsi tuloksia paljon nopeammin kuin vuosia treenannut, jonka keho on ehdollistuneempi, hän sanoo The Independentin haastattelussa.

Toki treenin vaikuttavuuteen vaikuttavat yksilölliset tekijät – lähtötilanteen lisäksi esimerkiksi liikunnan intensiivisyys sekä ruokavalio. Hughes kuitenkin sanoo, että säännöllinen kuntoilu 3–5 kertaa viikossa tuo näkyviä tuloksia kuukaudessa tai kahdessa.

Samoilla linjoilla on Women’s Healthille puhunut amerikkalaisvalmentaja Danyele Wilson. Hänen mukaansa nyrkkisääntönä voi pitää, että ensimmäiset muutokset näkyvät 4–6 viikossa, mutta varsinaisia tuloksia voi joutua odottelemaan 8–12 viikkoa.

Esimakua tulevasta saa treenin jälkeen, kun lihakset ovat niin sanotusti "pumpissa". Treeni kuljettaa lihaksiin verta, happea ja maitohappoja, jotka saavat lihakset näyttämään väliaikaisesti suuremmilta.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että urheilusta on muutakin kuin ulkoista hyötyä. Liikunta esimerkiksi parantaa mielialaa sekä auttaa ylläpitämään arjen toimintakykyä.

Treenaamaan flunssan jälkeen? Alla olevalla videolla kardiologian erikoislääkäri Kirsi Korpi kertoo, mitä kannatta ottaa huomioon.

Lue myös:

    Uusimmat