Haluatko paremman elämän ja menestystä? Tästä se alkaa

Menestyminen on usein itsestä kiinni, sillä huonossakin elämäntilanteessa on mahdollista pyrkiä eteenpäin ja asettaa tavoitteita.

Haaveiletko uudesta ammatista, painonpudotuksesta tai vaikkapa taloudellisesta varakkuudesta? Kaikki voi olla mahdollista, kunhan vain päätät niin ja pysyt tavoitteessasi.

Tiedä mitä haluat

Kirjoita paperille tarina unelmaelämästäsi kuin se olisi totta. Esimerkiksi "Asun kauniissa, tunnelmallisessa talossa järven rannalla ja olen julkaistu kirjailija".

Pyri konkreetiisiin asioihin: Älä kirjoita vain, että olen ihannepainossani, asun unelmakodissani tai olen onnellinen, vaan määrittele tarkemmin millaisia nämä asiat ovat. Näin tiedät, mihin haluat pyrkiä ja pystyt tavoittelemaan unelmiasi helpommin.

Listaa elämäsi hyvät ja huonot puolet

Raha-asiat solmussa, mutta perheesi on onnellinen? Listaa elämäsi huonot ja hyvät puolet selkeäksi listaksi. Näin sinun on helpompaa tietää, mistä aloittaa.

Valitse saavutettavissa olevia tavoitteita askel kerrallaan

Haluatko laihduttaa 30 kiloa tai nousta vuoden aikana menestyskirjailijoiden joukkoon? Jotta pääsisit oikeasti elämässäsi eteenpäin, on lupauksen oltava realistinen. Liian kovat tavoitteet saavat sinut vain repsahtamaan.

Aloita ennemmin pienillä asioilla: jos esimerkiksi haluat laihtua, muuta aterioitasi hieman terveellisempään suuntaan ja lisää liikuntaa. Älä lupaa muuttaa koko elämääsi kerralla, sillä tutkitusti pysyvä elämänmuutos lähtee pienistä muutoksista.

Aloita pienistä asioista

Pienillä askelilla saavutat suuria asioita. Kukaan ei ole seppä syntyessään, joten pidä tavoitteesi mielessä, kun suunnittelet esimerkiksi uuden harrastuksen aloittamista.

Älä vaivu epäuskoon

Haaveiletko olevasi miljonääri? Kaikki aloittavat jostain ja vaikka miljoonien eurojen omistaminen voi tuntua epärealistiselta, varakkuus on jokaisen tavoiteltavissa.

Aloita säästäminen nyt heti – laita säästöön aluksi vaikka vain pieni summa kuukaudessa. Ryhdy myös opiskelemaan esimerkiksi sijoittamista ja talouden hallintaa.

Tärkeintä on päästä alkuun, sillä suuria tavoitteita ei laiteta tapahtumaan hetkessä. Älä vaivu epätoivoon tai ajattele, että unelmasi on liian suuri – pilko se pienempiin osiin, niin se voi hyvinkin olla joskus mahdollinen!

Älä valitse samaa tavoitetta aina uudestaan

Epäonnistuitko jossain aikaisemmin? Älä valitse samaa lupausta jatkuvasti, sillä tulet todennäköisesti epäonnistumaan jälleen, koska kerrot itsellesi jatkuvasti epäonnistuneesi samassa asiassa aikaisemminkin.

Tee suunnitelma

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sanotaan, ja se jo mikä on totta. Pohdi, millä tavoin voit saavuttaa haluamasi vaihe vaiheelta.

Palkitse itseäsi onnistumisesta

Aseta välitavoitteita ja palkitse itseäsi niiden saavuttamisesta.

Hae vertaistukea

Muiden samassa tilanteessa elävien tuki on tärkeää. Hakeudu siis sellaisten ihmisten seuraan, jotka pyrkivät samaan kuin sinäkin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja