Haluatko laihtua? Syö näin!

Trainer4You-ketjun ravitsemusterapeutti Mikko Rinta neuvoo, miten syöt oikein, jos haluat pudottaa painoa.

Ravitsemusterapeutti Mikko Rinnan mukaan laihduttamisessa on oleellista, että saadaan vähemmän energiaa kuin kulutetaan. Nämä kaksi asiaa on tärkeä muistaa kilojen karistamisessa.

1. Syö säännöllisesti

Laihduttajan täytyy syödä säännöllisesti. Riippuu tietysti henkilön tottumuksista ja päivärytmistä, mitä se tarkoittaa. Perusajatus on kuitenkin se, että kolmen, neljän tunnin välein tulee syödä ateria tai välipala.

2. Syö monipuolisesti

Monipuolinen ateria tai välipala sisältää kuituja, proteiinia ja rasvaa. Laihduttajan on hyvä syödä sellaisia tuotteita, jotka tuovat kylläisyyttä.

Aterioissa tulee olla laadukkaita hiilihydraatteja, jotka sisältävät runsaasti kuitua. Lautasellasi pitäisi pääsääntöisesti komeilla kasviksia, hedelmiä, marjoja ja täysjyväviljatuotteita.

Hyvään aamupalaan kuuluu esimerkiksi puuro, runsaskuituinen ja vähäsuolainen leipä sekä marjat, hedelmät ja kasvikset.

– Myös muilta aterioilta tulee löytyä kasvispuolta ja riittävästi kuituja, Rinta muistuttaa.

Proteiinia ja rasvaa

Kaikilla aterioilla on kuitujen lisäksi tärkeä saada proteiinia. Sekä kuitu että proteiini tuovat kylläisen olon ja pitävät nälän loitolla.

Hyviä proteiininlähteitä ovat soija, palkokasvit, kala, siipikarja sekä maitotuotteet. Kananmunaa voi syödä, jos kolesteroliarvo ei ole korkea. Rinta suosittelee nauttimaan maitotuotteet vähärasvaisina tai rasvattomina ja lihan vähärasvaisena.

– Prosessoituja lihatuotteita, kuten makkaravalmisteita ja pekonia, ei tule syödä päivittäin, Rinta suosittelee.

Laihduttajakin tarvitsee rasvaa. Rinnan mukaan täytyy varmistaa riittävä pehmeiden rasvojen saanti. Niiden lähteet ovat luontaiset kasviöljyt, kala sekä kasvirasvalevitteet.

Myös pähkinät ja siemenet sisältävät pehmeää rasvaa. Niiden käyttö tulee pitää kohtuudessa, koska niistä saa helposti energiaa.

Studio55.fi/Anette Lehmusruusu

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja