Mainos

Halosen kansansuosio jälleen nousussa

Presidentti Tarja Halonen saisi vaalien ensimmäisellä kierroksella 61 prosenttia äänistä, jos presidentinvaalit pidettäisiin nyt.

Presidentti Tarja Halosen suosio on jälleen nousussa. Puolen vuoden takaisiin kannatuslukuihin verrattuna Halonen on kirinyt kannatustaan viidellä prosenttiyksiköllä, selviää Ylen tv-uutisten teettämästä kyselystä.

Kyselyn mukaan Halonen saisi vaalin ensimmäisellä kierroksella 61 prosentin kannatuksen. Näin ollen Halonen valittaisiin presidentiksi jo ensimmäisellä kierroksella. Puoli vuotta sitten kannatusprosentti oli 56.

Muista ehdokkaista Matti Vanhanen on säilyttänyt kannatuksensa likipitäen ennallaan: nyt häntä äänestäisi 17 prosenttia, aiemmin 18. Sauli Niinistön kannatus on tullut 5 prosenttiyksikköä alaspäin 17 prosentista 12 prosenttiin.

Tutkimuksessa mitattiin Halosen kannatus myös mahdollisella toisella kierroksella. Kyselyn mukaan Halonen päihittäisi Vanhasen luvuin 73-27 ja Niinistön 76-24.

Taloustutkimuksen tekemä kysely noudattaa varsinaisten vaalien kulkua eli ensin käydään puolueitten sisäinen esivaali ja sitten varsinainen vaali. Esivaalissa puolueen kannattajilta kysytään, kuka olisi paras ehdokas. Pohjana on tv-uutisten laatima nimilista.

Kyselyn mukaan Halonen saisi jo puolueen esivaalissa 80 prosentin kannatuksen. Tutkimukseen vastasi yli 2500 suomalaista. Tutkimuksen virhemahdollisuus on kaksi prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.