Mainos

Halosen kampanja sai uuden ilmeen

Presidenttiehdokas Tarja Halosen kampanja saa uuden ilmeen alkaneella toisella kierroksella. Halosen mainoksissa ryhdytään nyt korostamaan ehdokkaan kansainvälistä kokemusta. Presidentillistä ilmettä myötäilee ilmoitusten väritys, joka on pelkistetysti sinivalkoinen.

Tarja Halosen kampanja muuttaa ilmettään alkaneella toisella kierroksella. Lehtimainonnassa ryhdytään korostamaan Halosen kansainvälistä kokemusta. Mainoksissa kysytään, kenellä ovat toimivat kansainväliset suhteet, kenen Suomessa on turvallista ja kenellä on suomalaista sisua.

Presidentillistä ilmettä myötäilee ilmoitusten väritys, joka on pelkistetysti sinivalkoinen. Ehdokas on sinivalkoisessa asussa ja etualalla on Suomen lippu.

Sama kokemuksesta muistuttava linja toistuu uusissa TV-mainoksissa. Työhönottohaastattelujen sijaan esille tuodaan välähdyksiä Halosen toiminnasta kuusivuotisella presidenttikaudella.

Halosen kampanjapäällikön Markku J. Jääskeläisen arvioi, että ensimmäisen kierroksen vaaliviikonlopun jälkeen taakse ovat ryhmittyneet puoluejohdon suositusta noudattavat keskustalaiset. Halosen leiriin houkutellaan nyt omaa valintaansa vielä miettiviä.

Vihreiden kannattajista reilu enemmistö tukee Jääskeläisen mukaan odotetusti Halosta.

Ratkaisevassa asemassa ovat ne äänestäjät, jotka eivät ole vielä ratkaisseet kantaansa. Tähän joukkoon kuuluu viidesosa tai jopa lähes kolmannes mielipidetiedusteluihin vastanneista.

Loppusuoralle päässeiden ehdokkaiden kannatusluvut ovat suurin piirtein samalla tasolla kuin kuusi vuotta sitten Halosen ja Esko Ahon (kesk.) välisessä kamppailussa. Se kertoo, että jälleen on tulossa kova loppusuoran taistelu.

Halonen kiertää itse vielä useissa kaupungeissa. Ohjelmaan on otettu mm. tilaisuudet keskustan vahvalla alueella Pohjanmaalla. Ensi viikon loppupuolella ehdokas tapaa totuttuun tapaan ihmisiä erityisesti pääkaupunkiseudulla, mutta kiertue päättyy vaalipäivän aattoiltana Oulussa.

Tukena on suuri määrä paikallisia ja alueellisia tilaisuuksia, joissa esiintyy SDP:n näkyviä hahmoja. Halosen puoliso Pentti Arajärvi jakaa omalla kiertueellaan ruusuja Keski-Suomessa, Itä-Suomessa ja Pohjanmaalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.