Mainos

Halonen: Suomen Nato-kannassa ei muutosta

Presidentti Tarja Halosen mukaan EU ja Nato tekevät yhteistyötä kriisinhallinnassa, koska suurin osa EU-maista on myös Naton jäseniä.

Presidentti Tarja Halosen mukaan Suomen ja Ruotsin yhteinen periaatepäätös osallistua Naton nopean toiminnan joukkoihin ei ole askel kohti sotilasliiton jäsenyyttä.

Halonen kertoi MTV3:n uutisille, että EU ja Nato suunnittelevat ja toteuttavat kriisinhallintaa yhteistyönä, koska suurin osa EU:n jäsenmaista on myös Naton jäseniä. Presidentti kommentoi asiaa SAK:n 100-vuotisjuhlissa Tampereella.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ja pääministeri Matti Vanhanen vahvistivat eilen julkisuuteen tulleet tiedot, joiden mukaan Suomi on ilmaissut myönteisen kiinnostuksensa osallistua Naton nopean toiminnan joukkoihin.

Halonen puolusti tupo-järjestelmää

Presidentti Halonen piti SAK:n 100-vuotisjuhlissa myös juhlapuheen. Puheessaan Halonenkehotti pitämään kiinni suomalaisen sopimusyhteiskunnan vahvuuksista myös tulevaisuudessa.

- Tulopoliittiset ratkaisut ovat yksi osoitus Suomen mallin toimivuudesta, Halonen totesi.

Presidentti korosti, että hyvinvointiyhteiskuntamalliamme on kehitettävä edelleen. Sekä vakautta että joustavuutta tuova malli antaa hänen mukaansa hyvät valmiudet osallistua globalisaatioon.

SAK:n juhlaistunto pidettiin Tampereen työväentalolla samassa salissa, jossa silloinen Suomen ammattijärjestö perustettiin päivälleen sata vuotta sitten. Nykymuotoinen SAK syntyi vuonna 1969, kun sitä edeltänyt reilun vuosikymmenen mittainen hajaannuskausi päättyi.

Satavuotisjuhlassa juhlavaltuusto päätti käynnistää tulevaisuushankkeen, jonka lopputuloksena uudistettaneen myös SAK:n periaateohjelma. Mietittäväksi tulee esimerkiksi se, millainen on tulevaisuuden ammattiyhdistysliike ja missä rajoissa voidaan luopua yhteisistä lakien tai työehtosopimusten puitteista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.