Mainos

Halonen: Perhekustannusten tasaukset tervetulleita uudistuksia

Tasavallan presidentti Tarja Halosen mielestä isien ja äitien on otettava nykyistä tasaisemmin vastuuta perheen arkipäivästä.

Isäkuukaudet ja perhekustannusten tasaukset molempien vanhempien työnantajien kesken ovat tasavallan presidentti Tarja Halosen mukaan tervetulleita perhepoliittisia uudistuksia.

- Perheiden näkökulmasta isien perhevapaiden käyttöä hillitsee paitsi asenteet myös se, että isät ovat useimmiten perheen enemmän ansaitseva osapuoli. Toisaalta nämä perinteiset valinnat entisestään vahvistavat puolisoiden välisiä tuloeroja, Halonen totesi tänään Mannerheimin Lastensuojeluliiton liittokokouksen avajaispuheessaan.

Halonen uskoo nuorten miesten olevan valmiita ottamaan tasa-arvoisempaa vastuuta lapsistaan ja perheestään, jos perheelle tarjotaan riittävät taloudelliset mahdollisuudet siihen mm. perhekustannusten tasauksella.

- Työelämässä vaaditaan entistä enemmän sitoutumista työhön. Karvaimmin tämän ovat kokeneet nuoret naiset. Olisi tärkeää sekä naisten että miesten ja ennen kaikkea lasten kannalta, että isät ja äidit ottaisivat nykyistä tasaisemmin vastuuta perheen arkipäivästä, Halonen totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.