Mainos

Halonen: Nato-kantani ennallaan

Tasavallan Presidentti Tarja Halonen suhtautuu varovaisen toiveikkaasti ensi viikolla alkavaan Nizzan EU-huippukokouksen onnistumiseen. Poliittisten toimittajien lounastilaisuudessa Halonen myös kiisti, että hänen suhtautumisensa puolustusliitto Natoon olisi muuttunut.

Samalla kun Halonen kiisti muuttuneensa Naton kannattajaksi hän puolusti myös pääministeri Paavo Lipposen ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan oikeutta esitellä erilaisia EU-aloitteitaan ulkomailla.

Poliittikan toimittajien yhdistys sai Halosesta harvinaisen vieraan. Kyseessä oli ensimmäinen presidenttitason vierailu yhdeksään vuoteen, Martti Ahtisaari ei kautensa aikana uskaltautunut paikalle kertaakaan.

Tilaisuuden pääteema oli ensi viikolla alkava Nizzan EU-huippukokous. Kokouksen epäonnistumista pelätään, mutta Halonen on varovaisen toiveikas. Asialistalla on muun muassa EU:n päätöksentekokyvyn turvaaminen laajentumisen tullessa.

Julkisuudessa on esitetty arveluja siitä, että presidentin Nato-kanta olisi jollain tavalla lieventynyt, mutta puolustusvoimien nimityksiä sivutessaan Halonen kiisti julkisuudessa, että hänen Nato-kantansa olisi lientynyt. Halonen uskoo kuitenkin, että keskustelu Nato-jäsenyydestä vilkastuu jälleen jonkin ajan päästä.

Vara-amiraali Juhani Kaskealan nimitys puolustuvoiman komentajaksi on Haloselle selvästi mieleen. Samalla hän totesi, että kansliapäälliköksi hän olisi kelpuuttanut yhtä lailla siviilin kuin sotilaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.