Mainos

Hallitusneuvotteluissa talouslukuja ja Natoa

Hallitusneuvottelut ovat alkaneet tältä päivältä Säätytalolla. Neuvotteluiden neljäntenä päivänä pöydällä ovat edelleen hallitusohjelman perusraamit eli se, millaiseen taloustilanteeseen lähivuosia koskevat ratkaisut pitäisi sovittaa.

Hallitusneuvotteluja vetävä Jyrki Katainen (kok.) ei aamulla halunnut arvioida, kuinka pitkään neuvotteluja vielä käydään. Se aika otetaan, mikä tarvitaan, Katainen sanoi.

Tänään neuvottelupöydässä on myös hallitusohjelmaan mahdollisesti tuleva Nato-kirjaus. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki totesi aamulla, että Nato on edelleen vasemmistoliitolle kynnyskysymys eli puolue ei tule sitä hyväksymään. Ulko- ja turvallisuuspoliittisessa työryhmässä istuva Jaakko Laakso (vas.) sanoi, että kokoomuksen ulkoministeri Alexander Stubb on tuomassa tänään työryhmään jo kolmannen paperin eli muotoiluehdotuksen siitä, mitä Natosta hallitusohjelmassa pitäisi sanoa.

Yle uutiset kertoi eilen, että Stubb olisi tuonut neuvottelupöytään tähänastisia selvästi Nato-myönteisemmän kirjauksen.

(MTV3-STT)

Katso SDP:n Jutta Urpilaisen sekä MTV3:n vaaliasiantuntijan Kimmo Grönlundin haastattelut: (Huomenta Suomi 23.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.