Mainos

Hallitus mullistaa aluehallinnon

Uudenlaiseen aluehallintoon pitäisi siirtyä jo vuoteen 2010 mennessä. Parhaillaan hanke on selvitysvaiheessa.

Hallituksen aluehallintouudistus vähentää melkoisen määrän työpaikkoja maakuntien valtionhallinnosta. Väkeä jää kuitenkin lähivuosina eläkkeelle sellaista vauhtia, että hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen mukaan osaavasta henkilökunnasta voi tulla pulaa.

Aluehallintouudistus koskee lääninhallintoa, maakuntaliittoja, alueellisia ympäristökeskuksia, tiepiirejä, työsuojelupiirejä, metsäkeskuksia sekä TE-keskuksia. Kiviniemen mukaan tavoitteena on kokonaisuudistus, jossa pyritään eroon eri toimialoja jakavasta sektoriajattelusta.

Hallitusohjelman mukaan uudenlaiseen aluehallintoon pitäisi siirtyä jo vuoteen 2010 mennessä. Nyt hanke on selvitysvaiheessa, jossa tarkastellaan eri viranomaisten tehtäviä ja kartoitetaan päällekkäisyyksiä. Hallinnon aluejako otetaan Kiviniemen mukaan pöydälle vasta tehtävien selvittämisen jälkeen.

Aluehallinnossa tehtiin viime vuosikymmenellä useita osauudistuksia, viimeksi läänijaon uudistus vuonna 1997. Kiviniemen mukaan tulos on kuitenkin hajanainen ja nyky-yhteiskunnassa vanhanaikainen.

Kiviniemi puhui Tampereella alueellisessa seminaarissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.