Mainos

Hallitus helpottaisi liikkumista: Kaikkialta kyytiin samalla matkakortilla

Uusi hallitus haluaa helpottaa matkustajien tuskaa lippuluukuilla. Hallituksen tavoitteena on, että tulevaisuudessa matkustajat voisivat ladata kaikki tarvitsemansa liput valtakunnalliselle matkakortille.

–Suunnitelma on, että esimerkiksi Helsingistä Pirkkalaan matkustava ihminen voisi ladata samalle kortille sekä junamatkan Helsingistä Tampereelle että bussimatkan Tampereelta Pirkkalaan, selvittää liikenneministeriön liikennepalveluyksikön hallitusneuvos Hannamari Helke.

Lisäksi samalla kortilla voisi matkustaa eri paikkakuntien paikallisliikenteessä: sama kortti toimisi niin Helsingin raitiovaunuissa kuin Tampereen busseissa.

Myös aikataulut samaan ohjelmaan

Suuri parannus olisi myös se, että kaikki matkustajien tarvitsemat aikataulut löytyisivät samasta palvelusta ja liput voisi ostaa samalta luukulta.

–Ideana on, että yhdellä nettisivulla voisi käydä läpi koko matkaketjun, eli ohjelma tarjoaisi koko reittisuunnitelman paikallisliikenteen, junien, bussien ja lentojen osalta. Liput saisi ostettua koko matkalle samasta palvelusta, Helke kuvaa.

Suunnitelma alkumetreillä

Helken mukaan suunnitelmat ovat vielä alkuvaiheessa, eikä käytännön ratkaisuja ole ehditty miettiä juurikaan.

–Mahdollisuudethan ovat rajattomat, mutta paljon riippuu yksityisten toimijoiden haluista. Järjestelmät pitäisi saada keskustelemaan toistensa kanssa ja lipputulojen olisi löydettävä oikealle palveluntarjoajalle.

Helke arvioikin, että projektin toteutumiseen kuluu vuosia.

–Toivottavasti järjestelmä saadaan toimimaan tämän vaalikauden kuluessa. Joukkoliikenneihmisenä olen kuitenkin tyytyväinen, että asia kirjattiin uuteen hallitusohjelmaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.