Mainos

Häkämies: Verotietovuotoväite vailla pohjaa

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies tyrmää väitteen siitä, että EK olisi tiennyt yhteisöveron laskemisesta jo ennen hallituksen torstaista kehysriiheä.

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen väittää blogikirjoituksessaan, että EK sai keskiviikkona tiedon yhteisöveron alentamisesta ja siksi sillä ei ollut enää keskusteluhalukkuutta tuponeuvotteluissa.

– EK oli valmis keskiviikkona jatkamaan neuvotteluja ja pitää muistuttaa nyt Matti Tukiaista siitä, että palkansaajapuoli oli se, joka totesi, ettei ole syytä tai edellytyksiä jatkaa. Me olimme loppuun saakka sitä mieltä, että tulopoliittinen sopimus olisi pitänyt yrittää tehdä. Näin ollen tuo Tukiaisen väite on vailla pohjaa.

Häkämiehen mukaan tiedon saaminen keskiviikkona olisi ollut mahdotonta.

– Emme saaneet tällaista tietoa, koska se päätös tehtiin hallituksessa ymmärtääkseni ajallisesti myöhemmin ajatellen meidän neuvotteluita. Pitää korostaa, että totta kai yhteisöveron lasku oli EK:n toiveissa ja ajoimme sitä, mutta tietoa siitä, mitä hallitus päättää, sitä meillä ei ollut.

Häkämies ei halunnut arvioida sitä, miten väite vaikuttaa työmarkkinaosapuolten väleihin.

– Sitä pitää kysyä SAK:lta, että onko siellä jotain happamuutta. Uskon, että syksyn palkkaneuvotteluihin ja liittokohtaiseen kierrokseen mennessä pöly on laskeutunut, jos sitä pölyä jonkun silmissä edes onkaan.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 23.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.