Mainos

Katainen kiistää väitteet verotietovuodosta

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) kiistää väitteen siitä, että elinkeinoelämän keskusliitto EK olisi saanut tiedon yhteisöveron laskemisesta ennen kehysriihtä.

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen väittää blogikirjoituksessaan, että EK sai ennalta tiedon yhteisöveron 4,5 prosenttiyksikön alentamisesta ja siksi sillä ei ollut enää keskusteluhalukkuutta tuponeuvotteluissa.

– En tiedä, mistä EK olisi saanut tiedon. Minulla ei ole sellaista tietoa. Lisäksi se vaikuttaa mahdottomalta, koska teimme lopulliset päätökset monista asioista vasta sen jälkeen, kun tuponeuvottelut olivat kariutuneet, Kaitainen kommentoi asiaa lehdistötilaisuudessa Saariselällä.

Oppositiosta on tänään viitattu siihen, että EK:n toimitusjohtajalla Jyri Häkämiehellä on kokoomukseen läheiset välit oltuaan aiemmin kokoomuslainen ministeri.

– Tuo on täyttä puppua. Tiedän omalta osaltani, että joitakin EK:ta lähellä olevia ihmisiä oli kysynyt yhteisöverosta, mutta emme vastanneet mitään, koska hallitus ei ole osapuoli palkkaneuvotteluissa. Toisekseen hallituksen piti tehdä ratkaisut riippumatta siitä, työmarkkinaosapuolet tekevät.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 23.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.