Mainos

SAK:n Tukiaiselta kova väite: EK tiesi ennalta yhteisöveron alentamisen

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen väittää, että Elinkeinoelämän keskusliitto tiesi ennalta yhteisöveron 4,5 prosenttiyksikön alentamisen.

Tukiainen kirjoittaa blogissaan Uudessa Suomessa, että näin EK:lla ei ollut tarvetta enää keskitettyyn tuloratkaisuun.

Hänen mukaansa yhteisöveropäätös tehtiin jo keskiviikkona, ja sen piti olla vain hallituksen tiedossa. Tukiainen perustelee väitettään tuponeuvotteluissa tapahtuneella käänteellä.

– Paria päivää ennen kehysriihtä --- EK huomasi, että yhteisöveron alentamiseksi se saattaa joutua nöyrtymään siihen, että tuloratkaisu saadaan aikaan. Sitten päivää ennen kehysriihtä eli keskiviikkona 20.3 iltapäivällä EK:n asenne muuttui taas. Työeläkemaksujen alentaminen sovitusta ja hikisesti nollan päälle noussut palkkatarjous palasivat EK:n linjaksi. Ay-liike totesi yksimielisesti, että näistä eväistä ei synny sopimusta.

Tukiainen arvioi kirjoituksessaan lakkoaaltoa syksyksi, koska EK:n saaman yhteisöveromyönnytyksen takia EK:lla ei ole enää tarvetta nöyrtyä palkkaratkaisuun ja työmarkkinajärjestöt eivät saane aikaiseksi työehtosopimusta ennen syksyä.

– Tästä asetelmasta lähdetään syksyllä katselemaan työmarkkinakierrosta. Kun nyt työehtosopimukset olivat voimassa ja työrauhavelvoite päällä, syksyllä sopimukset eivät ole voimassa eikä työrauhavelvoite päällä.

(MTV3 - STT)

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 23.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.