Mainos

Haavisto: Naturaa karsitaan

Ympäristöministeri Pekka Haavisto myöntää, että kiistelty Natura 2000 -luonnonsuojeluohjelma ei toteudu alustavan ehdotuksen mukaisesti. Haavisto sanoo Aamulehdessä, että Naturaa karsitaan yksityismaiden, mutta ei valtion maiden eikä jo olemassa olevien suojeluohjelmien osalta.

Kotimaisen Natura-luonnonsuojeluohjelman perusrunkoon ei kuitenkaan tule suuria muutoksia, korostaa Haavisto ja tyrmää MTK:n vaatimuksen Naturan kokonaan uudesta valmistelusta.

Ympäristöministeriön luonnonsuojelujohtaja Ilkka Heikkinen sanoo Aamulehdessä, että Natura-ehdotukseen on odotettavissa muutoksia erityisesti sellaisilla Etelä-Suomen alueilla, joissa luonnontila on muuttunut.

Natura 2000 -ohjelmaehdotus poiki runsaat 13000 muistutusta lukuisilta eri tahoilta, mm. metsänomistajilta ja eri hallinnonalojen edustajilta. Alueelliset ympäristökeskukset ovat saaneet kuukauden lisäajan käsitelläkseen Naturan aiheuttamaa muistutusten tulvaa.

Ympäristökeskusten lausuntoyhteenvetojen on määrä olla ministeriössä elokuun puolivälissä, ja syyskuun aikana selviää, mitkä muistutukset antavat aihetta muutoksiin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.