Kansanedustaja Guzenina palasi juontajaksi Novalle

SDP:n kansanedustaja Maria Guzenina palasi tänä aamuna juontajaksi Radio Novalle – tosin vain hetkeksi. Hän tuurasi Enbuske & Linnanahde Crew:n juontaja Minna Kuukkaa.

Tuomas Enbuske pyysi minua töihin yhdeksi aamuksi, ja minä tulin mielelläni. Tämä oli loppukesän piristysruiske ennen eduskuntatyön alkamista ensi kuussa, sanoi Guzenina.

Hän juonsi viimeksi Radio Novassa kymmenen vuotta sitten ennen siirtymistään politiikkaan.

– Aamulla kello soi 4.30, ja minua alkoi jännittää heti. Mutta sitten kun lähetys alkoi ja sanoin ensimmäisen spiikkini "huomenta", tuli juontaminen lopulta selkärangasta, sanoo pitkään toimittajan ja juontajan töitä aikoinaan tehnyt Guzenina.

"Niinistön neuvotteluista pitää olla ylpeä"

Guzenina sanoi toivovansa, että Suomessa päästettäisiin irti lannistavasta ilmapiiristä.

– Toivoisin entistä enemmän samaa ylpeyttä kuin viikonlopun keihäsmestarilla Antti Ruuskasella, joka oli avoimen innostunut menestyksestä.

– Samalla lailla meidän pitäisi olla ylpeitä presidentti Sauli Niinistön neuvotteluista Putinin ja Porošenkon kanssa. Kun jotkut ovat epäilleet, että Niinistö oli neuvotteluissa vain sätkynukkena ja hyväksikäytettävänä, niin minusta meidän pitäisi olla ylpeitä siitä, että hän meni ja tapasi Venäjän presidentin, kun muut seurasivat sivusta, sanoi Guzenina.

Aamupestin jälkeen kansanedustaja kiirehti takaisin poliitikon töihinsä Espoon kaupunginvaltuuston kokoukseen.

– Toki jatkossa, jos pojat [Enbuske ja Linnanahde] soittavat, niin tulen mielelläni tuuraamaan taas Minnaa.

Guzeninan sukunimeä korjattu klo 12.00.

Lue myös:

    Uusimmat