Mainos

Guinean pääministeri vakuuttaa pysyvänsä vallassa

Länsiafrikkalaisen Guinean pääministeri kiistää maan olevan sotilasvallankaappauksen kourissa. Pääministeri Ahmed Tidiane Souare vakuuttaa, että valta Guineassa on edelleen hallituksella.

Levottomuudet saivat alkunsa, kun maata 24 vuotta hallinneen presidentti Lansana Conten kerrottiin kuolleen. Vain tunteja myöhemmin Guinean armeijan kapteeni ilmoitti, että maan hallitus on hajotettu eikä perustuslaki ole enää voimassa. Samalla ihmisiä kehotettiin pysymään kodeissaan.

France 24 -uutiskanavan haastattelussa Guinean asevoimien komentaja kenraali Diarra Camara sanoi, ettei vallankaappausyrityksellä ole armeijan enemmistön tai johdon tukea. Myös parlamentin puhemies vakuutti, että enemmistö sotilaista on yhä uskollinen Guinean hallinnolle ja perustuslaille.

Joidenkin arvioiden mukaan vallankaappausyrityksen taustalla ovat armeijan johdon ja rivisotilaiden tulehtuneet välit. Guineassa puhkesi levottomuuksia jo alkukesästä, kun sotilaat vaativat armeijalta maksamatta jääneitä palkkojaan.

EU, Yhdysvallat ja Afrikan unioni tuomitsivat tiistaina Guinean vallankaappausyrityksen, ja vaativat maahan vapaita vaaleja.

Vallanvaihdokset eivät ole sujuneet maassa sulavasti ennenkään. Myös edesmennyt presidentti Conte tuli valtaan sotilasvallankaappauksessa 1984.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.