Mainos

Guantanamon vankeja kuulusteltu

Britannian ulkoministeri vaatii kolmen Kuubaan kuljetetun brittiläisen Taleban-vangin luovuttamista Britanniaan tuomittavaksi.

Guantanamossa olevien Taleban-vankien kuulustelut ovat alkaneet.


Yhdysvallat on aloittanut Taleban-taistelijoiden kuulustelut Kuubassa sijatsevassa Guantanamon tukikohdassa. Yhdysvaltain sotilasviranomaisten mukaan vankeja ei ole perinteisen tavan mukaan kuulusteltu, vaan heitä on paremminkin haastateltu.

Yhdysvallat pyrkii näillä keskusteluilla saamaan lisätietoa Taleban-liikkeen toiminnasta. Asianajaja ei saanut olla vankien mukana kuulusteluissa.

Monet kansalaisjärjestöt ovat huolissaan Yhdysvaltain tavasta kohdellla Taleban-vankeja. Yhdysvaltain puolustusministeriö on torjunut kritiikin aiheettomana.

Brittivangit tuomiolle kotimaahan?

Britannian ulkoministeri Jack Straw sanoi tänään, että kuubalaisessa Guantanamon tukikohdassa olevat brittiläiset vangit pitäisi tuoda oikeuden eteen Britanniassa.

Yhdysvaltain tukikohdassa Kuubassa pidettävien al-Qaida ja Taleban-taistelijoiden joukossa on kolme brittiä.

-Jos he kerran ovat Britannian kansalaisia, on huomattavasti suotavampaa että heidät tuodaan oikeuden eteen tänne Britanniaan, Straw sanoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.