Glögitorttu

Tässä on idea isälle tarjottavaksi. Glögitorttu sopii hyvin isänpäivän kunniaksi tai yhtä hyvin pikkujouluihin. Voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua. Glögi voi olla tavallista kaupan valmista glögiä, sitä voi halutessaan maustaa liköörillä tmv. tai se voi olla itse tehtyä glögiä.

Ohje:

Pohja:

2 kananmunaa

1dl sokeria

1½ dl Erikois- tai Karkeita Vehnäjauhoja

½ dl mantelirouhetta

1 tl leivinjauhetta

½ dl voi- tai margariinisulaa (50 g)

Vuoan leivitykseen:

voita tai margariinia

korppujauhoja tai riisihiutaleita

Kostutukseen:

1 dl glögiä

Päälle:

1½ dl kirsikka- tai vadelma- tms. hilloa

3 dl karpaloita, puolukoita tai vadelmia

3 dl glögiä

1½ dl hyytelösokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu mantelirouhe ja leivinjauhe ja sulatettu rasva (tai pullomargariini) ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Vuoka voi olla tavallinen piirakkavuoka tai myös sellainen, josta pohjan voi kumota eli tällöin piiraaseen jää syvennys, jonne täyte tulee. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

Kostuta piirakkapohja glögillä, levitä hillo päälle. Levitä päälle marjoja. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja liuota hyytelösokeri siihen. Levitä hieman jäähtynyt hyytelöliemi marjojen päälle. Anna hyytyä kylmässä ennen tarjoilua. Voit valmistaa tortun jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua.

VINKKI: marjojen tilalle torttuun sopivat esim. tummat viinirypäleet puolikkaina tai ohuet luumujen lohkot /viipaleet.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat