Glo-oikeudenkäynti: Kokaiini olikin heroiinia

Glo-hotellin kuolemantapauksen taustalla oli väärä oletus huumausaineen laadusta. Huumekauppiailta oli tilattu kokaiinia, mutta nämä toimittivatkin heroiinia. Ainetta käyttänyt 27-vuotias mies kuoli viime joulukuussa helsinkiläisessä hotellissa.

Kolme afrikkalaistaustaista miestä sai tostaina syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta. Miehiä syytetään myös törkeästä huumausainerikoksesta.Syytteen mukaan vajaa 900 grammaa heroiinia oli tuotu Suomeen lokakuun alussa.

Kuolemaan johtaneet tapahtumat sattuivat 7. joulukuuta 2009. Lue lisää tapahtumista täällä:

Aiemmin aiheesta:

7.12.2009:

17.12.2009:

17.12.2009:

11.2.2010:

Juhlimassa ollut joukko oli tilannut kokaiinia, mutta afrikkalaistaustaisilla miehillä ei sitä ollut. Myyjät ottivat varastostaan vahvaa, 51-54 prosenttista heroiinia ja toimittivat sitä välikäsien kautta tilaajille.Eriä oli kaksi.

Kluuvikadulla Glo-hotellissa ainetta käytettiin kokaiinia.Välikädet olivat aiemmin toimittaneet kokaiinia. Oikeudessa yksi välikäsistä kertoi luulleensa huumetta kokaiiniksi.

27-vuotias mies kuoli myrkytykseen.Syyttäjä Jarmo Hirvonen vetoaa professori Erkki Vuoren lausuntoon. - Jos nuuskattavat viivat tehdään kokaiinin sijaan vahvuudeltaan samanarvoisesta heroiinista, annoskoko tulee liian suureksi ja käyttäjä on hengenvaarassa, Vuori toteaa.

Afrikkalaismiehiä syytetään myös vammantuottamuksesta, koska toinen 25-vuotias mies käytti samaa heroiinia.

Kuolemantapauksesta paljastuneeseen huumevyyhtiin nivoutuu myös kokaiini, ekstaasi, amfetamiini, hasis ja marihuana. Jutussa on syytteessä kaikkiaan 25 henkilöä.

Katso Jarkko Sipilän juttu

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja