Mainos

"Gates haukkui väärää puuta, Jobs karttoi omistajia ja toimittajia"

Jorma Ollila kertoo muistelmissa monista tapaamistaan johtajista. Mukana ovat sekä Microsoftin että Applen perustajat, Bill Gates ja Steve Jobs. Ollila kertoo arvostaneensa Gatesin älyä ja tahdonvoimaa.

– Kesällä 1999 Gates soitti Ollilalle ja syytti Nokiaa epäreilusta käytöksessä standardeihin liittyvässä kysymyksessä.

Gates huusi "Nokia on toiminut Microsoftin vastaisesti". Huutoa jatkui 15 minuuttia yhtäjaksoisesti. Jouduin pysäyttämään auton tien sivuun, jotta en ajaisi kolaria. Gates pyysi myöhemmin puhelua anteeksi. Hän oli erehtynyt yrityksestä ja väärintekijä oli ollut Ericsson.

– Kutsuin Gatesin Suomeen ja hän tulikin käymään Nokian uuteen pääkonttoriin. Gates nimesi paikan välittömästi PowerPoint-palatsiksi oman menestysohjelmansa mukaan. Olimme varmasti Microsoftin suurin asiakas Suomessa ja PowerPoint hallitsi vähän liikaakin tekemistämme.

Applen perustaja Steve Jobs teki Ollilaan vaikutuksen ehdottomuudellaan.

– Tapasimme muutaman kerran ja kävimme puhelinkeskusteluja mahdollisesta yhteistyöstä. Keskusteluissa Jobsista välittyi kuva poikkeuksellisena ja ehdottomana ihmisenä, joka oli täysin "joko tai". Keskitie tai kompromissit eivät tulleet kyseeseen.

– Jobs ei koskaan tavannut omistajia, lehtimiehiä tai sijoitusanalyytikkoja. Kysyin häneltä, onko todella näin? Hän sanoi kyllä. "I just don't like them"

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.