Fulham myytiin NFL-seurapomolle

NFL-seura Jacksonville Jaguarsin omistaja Shahid Khan on ostanut Englannin Valioliigassa pelaavan jalkapalloseura Fulhamin.

Khan osti 100 prosenttia Fulhamin osakkeista Mohamed Al Fayedilta. Valioliiga on hyväksynyt omistajavaihdoksen. Al Fayed omisti seuran 16 vuoden ajan. Englantilaislehtien mukaan kauppahinta olisi noin 150-200 miljoonaa puntaa, eli noin 174-232 miljoonaa euroa.

62-vuotias Khan on tienannut miljardiomaisuuden autojen osia valmistavalla Flex-N-Gate-yrityksellään. Hän on syntynyt Pakistanissa, mutta muutti Yhdysvaltoihin 16-vuotiaana. Forbes-lehti arvioi hänen omaisuutensa arvoksi 2,9 miljardia dollaria, joka nostaa hänet maailman 490. rikkaimmaksi ihmiseksi.

Lontoolaisseura sijoittui viime kaudella Valioliigassa 12:nneksi.

- Haluan tehdä selväksi: en pidä itseäni niinkään Fulhamin omistajana, vaan uskottuna miehenä, joka pitää seurasta huolta sen fanien puolesta. Minun prioriteettini on varmistaa, että seuralla ja Craven Cottage -stadionilla on molemmilla Valioliigassa elinkelpoinen ja kestävä tulevaisuus, josta nykyiset ja tulevat fanit voivat olla ylpeitä, Khan linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja