Mainos

Fryckmanille seitsemän vuoden liiketoimintakielto

Liikemies Peter Fryckman on Helsingin käräjäoikeuden mukaan olennaisesti laiminlyönyt lakisääteisiä velvollisuuksia liiketoiminnassaan.

Peter Fryckman

Liikemies Peter Fryckmanille on määrätty poikkeuksellisen pitkä liiketoimintakielto. Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan Fryckman ei saa harjoittaa liiketoimintaa tai johtaa yrityksiä seuraavaan seitsemään vuoteen. Fryckman istuu parhaillaan vankilassa talousrikoksista saamaansa neljän vuoden vankeustuomiota.

Suunnitelmallisuutta ja laiminlyöntejä


Käräjäoikeus totesi lisäksi, että Fryckman on liiketoiminnassaan olennaisesti laiminlyönyt siihen liittyviä lakisääteisiä velvollisuksia ja hänen toimintaansa on kokonaisuudessan pidettävä velkojien ja julkisen talouden kannalta vahingollisena.

Liiketoimintakiellon perusteluissa todetaan myös, että Fryckmanin toiminta ollut kansainvälistä ja laaja-alaista. Hän on toiminut suunnitelmallisesti käyttäen toiminnassa apunaan täysin omistamiaan ns. veroparatiisiyhtiöitä.

Käräjäoikeuden mukaan nyt käsiteltävinä olevien virheellisten ja laiminlyötyjen kirjausten rahamäärä on vastannut suuruudeltaan Fryckman Oy:n koko varallisuutta. Virheet ja laiminlyönnit ovat olleet omiaan olennaisesti vaikeuttamaan oikean ja riittävän kuvan saamista kirjanpitovelvollisen toiminnan taloudellisesta tuloksesta ja asemesta.

Liiketoimintakiellon pituutta harkitessaan käräjäoikeus on lisäksi ottanut huomioon, että Fryckmanin rikosrekisterin osaotteen mukaan hänet on tuomittu kolmella lainvoimaisella tuomiolla liiketoiminnassa tapahtuneesta rikollisuudesta yhteen ehdolliseen ja kahteen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja