Mainos

Foxin erokohu: Ystävä jakoi käyntikortteja esiintyen ministerin neuvonantajana

Britannian puolustusministeri Liam Fox on ollut vakavien syytösten kohteena viikon ajan, ja tänään paine kasvoi niin kovaksi, että hän jätti eropyyntönsä pääministeri David Cameronille. Foxia on syytetty siitä, että hän antoi ystävänsä Adam Werrittyn hyötyä heidän ystävyyssuhteestaan, päästämällä hänet liian lähelle puolustusministeriötä.

Erokirjeessään Fox myöntää, että hän on antanut virka-asioidensa ja henkilökohtaisten asioidensa rajan hämärtyä.

Werritty, joka oli bestman Foxin häissä ja tämän asuinkumppani 2000-luvun alussa, esiintyi väitteiden mukaan puolustusministerin neuvonantajana virallisilla vierailuilla ympäri maailmaa. Werrittyn kerrotaan jakaneen käyntikortteja, jossa sanottiin hänen olevan puolustusministerin neuvonantaja, vaikka hänellä ei ollut mitään virallisia yhteyksiä puolustusministeriöön. Hän oli mukana 18 ulkomaanvierailulla, ja vieraili Foxin luona ulkoministeriössä yli 20 kertaa reilun vuoden aikana.

Kuka maksoi Werrittyn matkat ja lavean elämäntyylin?

Werrittyn ja Foxin tiivis suhde on herättänyt kysymyksiä siitä, hyötyikö Werritty rahallisesti tiiviistä siteistään puolustusministeriöön, ja siitä kuka maksoi hänen matkansa ja lavean elämäntyylinsä.

The Timesin tänään julkaisemien tietojen mukaan yksi maksajista on suomalaismiljardööri Poju Zabludowiczin yritys, joka maksoi Werrittylle 3000 puntaa. Tämä on hyvin pieni pisara niistä 150 000 punnasta, jotka Werrittyn voittoa tavoittelematon yritys sai eri lahjoittajilta ja joka The Timesin mukaan hupeni pääasiassa luksuselämään.

Ero tuli yllätyksenä, sillä Foxin ja Werrittyn yhteyksistä käynnistetty virallinen tutkinta ei ehtinyt valmistua ennen eroilmoitusta. Ja vielä ei ole esitetty suoria todisteita siitä, että Werritty tai Fox olisivat hyötyneet rahallisesti toisistaan.

Tänään selvisi jo että Liam Foxin seuraaja Philip Hammond, joka nousee puolustusministeriksi liikenneministerin virasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.