Mainos

Forssan kesässä ravataan ja rokataan

Kanta-Hämeen maalaismaisemissa sijaitsevan Forssan sijaintia pidetään ihanteellisena, sillä välimatkaa sekä Turkuun että Tampereelle on noin 80 kilometriä ja pääkaupunkiinkin vain kilometrin päälle sata.

Kesäsarjamme Kanta-Hämeen äänitorveksi valikoitui Erkki Tervomaa, jonka kotikaupungin lähiseutujen asukasmäärä jopa kaksinkertaistuu kesäkuukausina.

— No, mehän ollaan täällä kauniissa, rauhallisessa Hämeen maassa. Meillähän on tässä järviä Forssan ympärillä ja koko Hämeen alueella, että nehän ovat vetovoimatekijä kesällä. Tänne se veri vetää nimenomaan rauhallisen luonnon ansiosta.

Tervomaa on mies, jolla on taito saada asioita tapahtumaan. Forssassa paikkakunnan suosion mittarina toimii elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä, kevyeen musiikkiin keskittyvä Holjat-markkinat. Holjanteriksi itseään tituleeraava Tervomaa on touhunnut tapahtuman puuhamiehenä jo toistakymmentä vuotta.

— Me olemme aina pyrkineet hoitamaan A1-luokan tarjoilun. Olemme olleet aika edistyksellisiäkin ja tuoneet muutamia ulkomaan eläviä. Vuosien varrella yksi ehdoton oli Uriah Heep, jonka saimme tänne ensimmäisten joukossa. Nykyäänhän ne vierailevat täällä pari, kolme kertaa kesässä, Tervomaa sanoo.

Alkuaikojen jälkeen Holjia on alettu pitää keskiolutfestarin sijaan ihan oikeana kulttuuritapahtumana.

Tämän vuoden vetonauloja on muun muassa yksi kesän halutuimmista keikka-artisteista Jukka Poika. Mukana on myös Ruotsi-countryn ykkösryhmä, tai niin kuin Tervomaa itse sanoo "väristysbändi".

— Kyllä nyt on sanottava, että kun Erkille tätä tarjottiin, niin mietin, kukas tämä nyt olikaan. Mutta kun sitä biisiä alkaa hyräillä, niin ei tarvitse kauaa arvuutella.

Yhtye on tottakai Rednex ja kappale Cotton Eye Joe, jonka tahtiin Forssan torilla tampataan perjantaina 3. elokuuta.

Kulttuuria ja hevostelua

Alueella riittää kulttuuritarjontaa näihin aikoihin. Holjien lisäksi Forssan lähiseudulla toimii lähemmäs puolenkymmentä kesäteatteria.

Hevosihmisiä taas vetävät Pilvenmäen raviradan ravitapahtumat ja tottakai muutaman kivenheiton päässä Ypäjällä sijaitseva Pohjoismaiden suurin hevosopisto.

Ulkoilmatapahtumaansa järjestävällä Tervomaalla riittää vielä tekemistä ennen elokuun 2. päivää ja Holjien avajaisia. Yksi asia häntä ei ainakaan huolestuta: sää.

— Sään sattuessa se pidetään sateella. Silloin joskus, kun porukat pyysivät tähän hommaan, niin sen päätin, että säätä en katsele, en Forecaa enkä horekaa, vaan tehdään niin hyvin kuin mahdollista. Muutenhan sitä saisi murehtia ympäri vuoden.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.