Ford joutui puhaltamaan pilliin, kun hurjat huhut uudesta Mustangista eivät ottaneet laantuakseen: "Pitäydymme suunnitelmassamme"

5:03
Fordin ensimmäinen sähköauto saapuu markkinoille vuoden 2020 lopulla.

Fordin ja Volkswagenin viime vuonna uutisoitu laajamittainen yhteistyö käynnisti hiljattain ensimmäisen kunnon huhumyllyn.

Kansainvälisissä automedioissa levisi hieman ennen vuodenvaihdetta huhu, jonka mukaan yhdysvaltalainen Ford suunnittelisi tekevänsä kompaktin sähköauton Volkswagenin avustuksella.

Huhujen keskiössä ollut auto olisi perustunut viime vuoden lopulla esiteltyyn Mustang Mach-E -täyssähköautoon, mutta olisi kertaluokkaa pienempi.

Auto olisi käyttänyt Volkswagenin MEB-alustaa, joka on suunniteltu nimenomaan sähköautoille. Nyt Ford on kuitenkin ampunut itse moiset huhut alas – ainakin osittain.

– Meillä ei ole aikomuksena tehdä Volkswagenin MEB-alustalle rakentuvaa Mustangia. Pitäydymme suunnitelmassamme tuoda tarjolle MEB:tä hyödyntävän täyssähköauton eurooppalaisille asiakkaillemme ja harkitsemme myös toista ajoneuvoa. Tämän enempää emme aio kommentoida tulevia tuotteitamme koskevia spekulaatioita, yhtiön edustaja kertoi Ford Authority -julkaisulle.

Merkittävä yhteistyö

Volkswagenin toimitusjohtaja Herbert Diess ja Fordin toimitusjohtaja Jim Hackett kertoivat tammikuussa 2019 perustavansa liittouman, jonka avulla yhtiöiden on tarkoitus säästää miljardeja kehitys- ja valmistuskustannuksissa.

Autojättiläiset aikovat tuoda markkinoille yhdessä kehitettyjä avolavamalleja sekä pakettiautoja jo vuodesta 2022 alkaen.

Yhteistyö koskenee siis ainakin Ford Transitia ja Rangeria sekä Volkswagen Transporteria, Caddya ja Amarokia. Tämän segmentin ajoneuvojen kysynnän uskotaan kasvavan merkittävästi tulevien vuosien aikana.

Heinäkuussa kerrottiin, että Ford ostaa Volkswagenilta MEB-alustan osia jopa 600 000 sähköauton valmistamiseen vuoteen 2025 mennessä. Nämä autot on suunnattu Euroopan-markkinoille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja