Nyt se on virallista: Volkswagen ja Ford merkittävään yhteistyöhön – tätä kaikkea on luvassa

Näin Ford testaa hikisen takapuolen vaikutusta autojensa istuimiin 1:36
Näin Ford testaa, miten hikinen takamus vaikuttaa auton istuimiin vuosien saatossa.

Autojätit ovat ilmoittaneet perustavansa liittouman, jonka avulla niiden on tarkoitus säästää miljardeja.

Volkswagenin toimitusjohtaja Herbert Diess ja Fordin toimitusjohtaja Jim Hackett ovat hetki sitten kertoneet yksityiskohtia jo jonkin aikaa huhutusta maailmanlaajuisesta yhteistyöstä. Autojohtajat pitivät tiedotustilaisuuden Detroitin kansainvälisessä autonäyttelyssä.

Autojättiläiset aikovat tuoda markkinoille yhdessä kehitettyjä avolavamalleja sekä pakettiautoja jo vuodesta 2022 alkaen. Tarkoituksena on säästää kehitys- ja valmistuskustannuksissa miljardeja.

Yhteistyö koskenee siis ainakin Ford Transitia ja Rangeria sekä Volkswagen Transporteria, Caddya ja Amarokia. Tämän segmentin ajoneuvojen kysynnän uskotaan kasvavan merkittävästi seuraavien viiden vuoden aikana.

Suunnitelmista kerrottiin niinkin yksityiskohtaisesti, että Ford tulee suunnittelemaan ja valmistamaan keskikokoisia avolavamalleja kummankin yhtiön tarpeisiin. Se aikoo tuoda markkinoille myös suuremman pakettiautomallin eurooppalaisille asiakkaille. Volkswagen puolestaan tulee kehittämään ja valmistamaan pienikokoisempaa "kaupunkipakettiautoa".

Kulmakivi kilpailukyvyn parantamisessa

Sopimukseen kuuluu myös sähköautojen, autonomisten ajoneuvojen sekä liikkumispalvelujen yhteinen tutkimus- ja kehitystyö. Molemmat yhtiöt ovat avoimina myös yhteistyön syventämiselle tulevaisuudessa.

– Tämä liittouma tulee auttamaan kumpaakin yhtiötä luomaan asiakkailleen lisäarvoa ja vastaamaan heidän toiveisiinsa aiempaa paremmin, Hackett kertoi.

– Volkswagen ja Ford valjastavat yhteiset resurssinsa, innovointikykynsä ja markkina-asemansa palvellakseen miljoonia asiakkaitaan ympäri maailman entistäkin paremmin. Samaan aikaan liittouma toimii myös kulmakivenä kummankin kilpailukyvyn parantamisessa, Diess jatkoi.

Aiemmin on spekuloitu, ostaisiko Volkswagen pienen osuuden Fordista ja päinvastoin, mutta tämä ei ole yhtiöiden suunnitelmissa. Liittoumaa ylläpitämään on perustettu komitea, jota Diess ja Hackett johtavat yhdessä. Siihen lukeutuu useita johtohenkilöitä kummastakin yhtiöstä.

Lue myös:

    Uusimmat