Automaailmasta kuuluu: Volkswagen ja Ford yhteistyöhön itse ajavien autojen kehittämisessä – miljardien eurojen diili

Volkswagenin sähköauto ID.3 esitellään syksyllä 28:54
Katso video: Volkswagen on avannut tulevan täyssähköautonsa ennakkovarauskirjat myös Suomessa. Volkswagenin mukaan auton merkitys sille on verrattavissa Kuplaan ja Golfiin, sillä se käynnistää aivan uuden vaiheen saksalaisvalmistajan tarinassa.

Autojätit Volkswagen ja Ford laajentavat yhteistyötään ja alkavat kehittää itse ajavia autoja. Volkswagen lähtee mukaan Fordin perustamaan itse ajavia autoja kehittävään Argo AI -yhtiöön.

Volkswagen sijoittaa yhteisyhtiöön 2,6 miljardia dollaria (2,3 miljardia euroa). Yhteistyön piirissä kehitetyt autot tulevat myyntiin Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoilla. Lisäksi Ford ottaa käyttöön Volkswagenin sähköautoalustan ja rakentaa sen pohjalle ainakin yhden täyssähköauton, joka tulee myyntiin Euroopassa 2023. Ford arvioi myyvänsä tälle alustalle perustuvia autoja ainakin 600 000 kuuden vuoden aikana.

Yhtiöt pysyvät yhteistyöstään huolimatta edelleen erillisinä ja itsenäisinä. Ne ovat jo aiemmin sopineet muun muassa paketti- ja avolavapakettiautojen kehittämisestä vuodesta 2022 eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat