Mainos

Finnairin sivut takkuilevat – tietoa parhaiten Twitteristä

Finnair on perunut huomiselta parisenkymmentä lentoa ilmailualan lakonuhan vuoksi. Perutut lennot ovat lähinnä aamun ja aamupäivän lähtöjä kotimaan ja Euroopan kohteisiin sekä niiden paluulentoja. 

Finnairin mukaan peruutuksilla vältetään Helsinki-Vantaan lentokentän ruuhkautuminen mahdollisen lakon alkaessa. Yhtiö kehottaa asiakkaitaan tarkistamaan oman lentonsa tilanne yhtiön internetsivuilta. 

Finnairista kerrotaan, että saapuvista ja lähtevistä lennoista tiedottava nettisivu on kaatunut. Sen tilalle on avattu uusi sivu, johon pääsee osoitteen www.finnair.fi/info kautta klikkaamalla linkkiä "mahdollisen lakon aikana lennettävät lennot". 

Puhelinpalvelussa on ollut iltapäivällä ruuhkaa. 

Tietoa huomisen lennoista ja lakon yleisistä vaikutuksista saa parhaiten Twitter-tililtä @FinnairSuomi. Siellä asiakkaat voivat myös esittää kysymyksiä Finnairille. Ulkomailta palaavan matkustajan kannattaa käyttää @Finnair-tiliä.  

Alkaessaan lakko vaikuttaisi myös matkatavaroiden käsittelyyn. Finnair suosittelee tärkeiden tavaroiden pakkaamista käsimatkatavaroihin. 

Lakko peruisi myös Blue1:n vuoroja.

Osalla lennoista tarjolla vain vettä ja mehua

Tarjoilu Finnairin Euroopan ja kotimaan lennoilla on edelleen vähimmillään vettä ja mehua. Tarjoilua on jouduttu supistamaan ilmailualan catering-työntekijöiden lakon vuoksi.  

Euroopan ja kotimaan lennoista parillakymmenellä tarjotaan eväspusseja matkustajille. Sen sijaan Finnairin kauko- ja lomalennoilla tarjoilun pitäisi toimia normaalisti. 

Finnairille aterioita toimittavan LSG Sky Chefsin työntekijät marssivat jälleen tänään puolitapäivin ulos työpaikaltaan. Heidän on määrä palata töihin huomenna puoliltapäivin. 

Lyhyet tauot lakkoilussa eivät riitä palauttamaan ateriatoimituksia normaaleiksi, sillä palautuminen vie parisen päivää, kertoo LSG Sky Chefsin viestinnästä vastaava Pauliina Palttala

Viimeksi reilut neljäsataa työntekijää lakkoili tiistaina. Lakko on vastalause työnantajan päätökselle vaihtaa työehtosopimus Ilmailualan unionista (IAU) Palvelualojen ammattiliittoon PAMiin sekä matkailu- ja ravitsemusalan MaRaan.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.