Mainos

Finnairin lentäjät yhä ilman työehtosopimusta

Lentoyhtiö Finnairin lentäjät ovat edelleen ilman uutta työehtosopimusta. Tämänpäiväinen yritys valtakunnansovittelijan toimistossa ei tuottanut tulosta, ja neuvotteluihin palataan seuraavan kerran loppiaisviikolla.

Lentäjien edellinen, marraskuun lopussa umpeutunut sopimus oli vain puolen vuoden mittainen. Tähän päädyttiin koko kevään kestäneen sovunhaun päätteeksi kesäkuussa.

Liikennelentäjäliiton ja työnantajia edustavan Palvelualojen toimialaliiton välinen sopimus koskee noin 800 lentäjän työehtoja. Työtaistelu-uhkia ei toistaiseksi ole jätetty.

Myös autopaikoista kiistaa

Työehtojen ohella lentäjät kiistelevät työnantajansa kanssa autopaikoista. Lentäjäliitto on jättänyt työtuomioistuimeen kanteen, jossa syytetään Finnairin järjestäneen lentäjille vähemmän pysäköintipaikkoja kuin mitä osapuolten välisessä autosopimuksessa on sovittu.

Kolmisivuisessa sopimuksessa määritellään tarkkaan yhtiön lentäjille tarjoaman vapaan autoedun ehdot hiilidioksidipäästöarvoineen ja polttoainekortin käyttökohteineen. Pysäköintipaikkoja luvataan olevan kolmasosa lentäjien määrästä eli liiton mukaan vähintään 271.

Finnair laskee paikkoja puuttuvan 18.

- Joka tapauksessa pysäköintipaikkoja on vähemmän kuin autosopimus edellyttää, lentäjät valittavat.

Finnair puolestaan on katsonut paikkojen yleensä riittävän - paitsi tiettyinä loma- ja juhlapyhäaikoina, jolloin autoja pysäköidään ohjeiden vastaisesti.

Finnairin on määrä antaa vastauksensa kanteeseen samana päivänä kun sopimusneuvottelut jatkuvat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.