Mainos

Finnairin lentäjät palaavat vauhdilla neuvottelupöytään

Finnairin lentäjät hakevat nyt tosissaan ratkaisua liki vuoden velloneeseen työehtoriitaan.

Viikko sitten Liikennelentäjien puheenjohtajaksi valittiin sovitteleva sillanrakentaja Kristian Rintala. Edellistäkin työehtosopimusta sorvannut Rintala uskoo, että liki vuoden kestänyt sopimukseton vaihe voidaan lopettaa muutamassa kuukaudessa.

Tuore puheenjohtaja on valmis neuvottelemaan myös palkanalennuksista ja toiminnan ulkoistamisesta, mikä on aiemmin torjuttu.

- Kokonaisuus ratkaisee eli meillä on monenlaisia ratkaisuja, mihin varmasti löydämme yhteisymmärryksen yhtiön kanssa. Siinä varmasti tullaan keskustelemaan myös kipeistä asioista, kuten ulkoistamisista, palkka-asioista ja työ- ja lepoajoista, Rintala sanoi MTV:n uutisille.

"Ulkoistamisella uhittelu pelkkä mediatemppu"

Finnair kertoi tänään suunnittelevansa ulkopuolisen työvoiman käyttöä sekä kotimaan reiteillä että Euroopassa. Kaksi Suomen reiteillä toimivaa Embraer-konetta on tarkoitus vuokrata Finncomille, ja tämän lisäksi kumppaneita haetaan säästösyistä myös Euroopasta.

Lentäjien edusmies näkee ulkoistuksella uhittelun kuitenkin pelkkänä Finnairin toimitusjohtaja Jukka Hienosen mediatemppuna.

- Historia toistaa itseään. Aikaisemmin olemme olleet tekemässä lukuisia ulkoistamispäätöksiä ja -sopimuksia yhtiön kanssa. En näe tässä ihan samanlaista vastakkainasettelua kuin mitä tällä hetkellä Hienonen on antanut ymmärtää, Rintala lausahtaa.

Lentäjien työehtoneuvotteluihin lähdetään tilanteessa, missä Finnairin toiminnallinen tappio paisuu tänä vuonna pariin sataan miljoonaan euroon.

Katso Markus Pirttijoen juttu ja Tapio Nurmisen raportti Münchenistä (Kymmenen uutiset 7.9.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.