Mainos

Finnairin kone melkein törmäyskurssilla

Finnairin Airbus-matkustajakone oli joutua aamulla törmäyskurssille lentoon lähtöä odottelevan Alitalia-yhtiön koneen kanssa Milanon Malpensan kentällä. Finnairin tiedotuspäällikkö Usko Määttä kertoi STT:lle, että kyseessä oli Malpensan lennonjohtajien ja Finnairin ohjaajien välinen kommunikaation väärinymmärrys.

- Väärinymmärrys on sattunut siinä vaiheessa, kun Finnairin kone on laskeutunut toiselle kiitoradalle ja on saanut ohjeet poistua laskeutumiskiitoradalta rullauskiitoteitä toisen samansuuntaisen kiitoradan poikki, Määttä kertoi.

Määtän mukaan Alitalian kone keskeytti tuolloin lentoonlähtövalmistelut. Finnairin saaman raportin mukaan mitään välitöntä vaaraa ei ole ollut.

Finnairin lentäjät ovat tehneet asiasta tapahtumailmoituksen ja se menee myös Suomen ilmailuviranomaisille, Määttä kertoi.

Uutistoimisto DPA kertoi asiasta aiemmin tänään. DPA:n mukaan Finnairin kone ei ollut saanut lupaa lennonjohdolta ylittää toista kiitorataa. Lyoniin matkalla ollut Alitalian kone myöhästyi tapahtuman vuoksi 20 minuuttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.