Mainos

Finnair lennättää lomalaisia kotiin

Finnair peruu kaikki lähtevät ja saapuvat kotimaan ja Euroopan reittilennot tältä päivältä tuhkapilven takia. Finnair lentää silti lomamatkustajia kotiuttavia lentoja.

Myös Finnairin Suomesta lähtevät kaukoreittilennot on peruttu. Lento AY005 New Yorkiin saatetaan kuitenkin lentää vielä tänään. Tänään Suomeen saapuu Finnairin reittilentoja Bangkokista, New Yorkista, Delhistä ja Soulista. Lisäksi Suomeen lennätetään noin 1500 Aurinkomatkojen matkustajaa Espanjasta ja Turkista.

Finnair tiedottaa, että peruutettujen lentojen matkustajat voivat siirtää matkansa myöhempään ajankohtaan ottamalla yhteyttä lipun myyneeseen matkatoimistoon tai Finnairiin. Peruuntumisen takia käyttämättä jääneistä Finnairin lentolipuista voi myös hakea rahat takaisin. Takaisinmaksua voi lisäksi hakea peruuttamattomista lennoista, joiden lentoaika on viimeistään sunnuntaina.

Finnair muistuttaa, että lentokentälle ei kannata saapua, jos lento on peruutettu. Finnairin paluulentojen lisäksi Suomen lentoliikenne saattaa jäädä tänään vähäiseksi. Finnairin lähtevät lennot on peruttu ainakin kello 15:een asti. Blue 1:n lennot on peruutettu ainakin kello 16:een asti, eikä myöskään SAS lennä tänään Suomeen.

Blue 1 ilmoitti aamulla, että sen matkustajia on jäänyt jumiin etenkin Barcelonaan ja Lontooseen.

Finnairin mukaan matkailijat lennätetään Suomeen, vaikka Helsinki-Vantaa olisi tuhkapilven takia kiinni. Siinä tapauksessa lennot laskeutuisivat todennäköisesti Vaasaan ja Kuopioon.

Lisäksi Finnair järjestää korvaavia maakuljetuksia bussilla ja laivalla Helsingin ja Berliinin välillä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.