Finnair "kehittää palvelujaan" - ilmainen muuttui maksulliseksi

Lentoyhtiö Finnairin lippu-uudistus on herättänyt hämmennystä MTV3 Uutisten lukijoissa. Lipunostaja joutuu nykyään maksamaan ekstrahinnan siitä, jos hän varaa istuinpaikan netissä lipunoston yhteydessä. Aikaisemmin palvelu oli ilmainen.

Finnairin tiedottaja Inka Ikonen, pitääkö se paikkaansa, että asiakas joutuu maksamaan lisähintaa, jos hän varaa istumapaikan lipunoston yhteydessä?

– Kyllä juu. Tämä on lisäpalvelu ja Finnair kehittää palveluitaan. Näin asiakas voi varmistaa paikan jo silloin, kun hän varaa paikkansa turistiluokkaan.

Milloin uudistus on tullut voimaan?

– Tämä lisäpalvelu tuli voimaan 6. helmikuuta tänä vuonna.

Mikä tästä tekee lisäpalvelun? Eikö sama palvelu ollut aikaisemmin ilmainen?

– Periaatteessa samantyyppinen palvelu on yleistymässä monilla lentoyhtiöillä. Palvelu ei ole silti pakollinen edelleenkään. Kaikki asiakkaat voivat kuitenkin valita vapaana olevista istuinpaikoista haluamansa silloin, kun tekee lähtöselvitystä, eli aikaisintaan 36 tuntia ennen lähtöä. Ja se on ilmaista.

Palataan kysymykseen uudelleen. Mainitsitte sanan lisäpalvelu, niin mikä tästä tekee lisäpalvelun?

– Tosiaan tämä on tämmöinen palvelu, jota ei tarvitse käyttää. Varauksen voi edelleenkin tehdä ilmaiseksi, mutta 36 tuntia ennen lennon lähteä. Mutta jos haluaa varmistaa, että saa mieluisan istumapaikan varmasti, sen voi tehdä, kun ostaa lipun.

Mikä siinä on palvelujen kehittämistä, jos se oli aikaisemmin ilmainen ja nyt maksullinen?

– Tosiaan samantyylinen palvelu on käytössä useilla muilla lentoyhtiöillä. Tämä on yleinen käytäntö. Tai yleistymässä oleva käytäntö.

Mutta miten se on palvelujen kehittämistä?

– No me mietimme koko ajan uusia vaihtoehtoja ja lisäpalveluja.

Minkälaista palautetta teille on tullut?

– Toistaiseksi minun tietoon ei ole tullut mitään kummempaa palautetta. Ihan hyvin tämä on otettu vastaan.

Niin tämän paikan varauksen hintahan oli kuusi euroa turistiluokassa?

– Suomen, Skandinavian sekä Baltian lennoilla se on kuusi euroa ja Manner-Euroopan lennoilla kahdeksan euroa turistiluokassa.

Lue myös:

    Uusimmat