Mainos

Finnair karsastaa lentopäästöjen kompensaatiojärjestelmiä

Lentoyhtiö Finnair on julkistanut nettisivuillaan lentojensa päästöjä arvioivan laskurin. Yhtiö ei kuitenkaan aio muiden lentoyhtiöiden tapaan alkaa tarjota asiakkailleen päästöjen kompensointipalvelua.

Finnairin tuore ympäristöjohtaja Kati Ihamäki perusteli päätöstä sillä, että hyvitysjärjestelmiin liittyy yhtiön kannalta maineriski.

- Entä jos käy ilmi, että rahoja käytetään johonkin muuhun. Yhteistyötahon pitäisi olla luotettava, Ihamäki sanoi tiedotustilaisuudessa.

Finnairin laskurilta näkee kuinka paljon lennolla kuluu polttoainetta ja mitkä ovat lennon hiilidioksipäästöt. Samalla verrataan lennon päästökuluja muiden liikennevälineiden päästöihin.

Finnair ei tarjoa asiakkailleen erillistä hyvityspalvelua kuten monet muut.

Sen sijaan Finnair itse vähentää päästöjään uusimalla muun muassa laivastoaan ja tarjoamalla suorempia reittejä. Myös jatkuvilla liu´ulla tehdyt laskeutumiset säästävät polttoainetta.

Finnairin päästölaskurin laskentatapa poikkeaa muun muassa Teknillisen korkeakoulun, WWF:n ja Motivan kehittämästä ilmastolaskurista.

Sen mukaan ulkoilmakehässä hiilidioksipäästöjen vaikutus maahan verrattuna on kolminkertainen.

Finnairin mukaan asia ei ole näin.

Esimerkiksi British Airways ja SAS ovat jo pidempään tarjonneet asiakkailleen mahdollisuuden hyvittää lentomatkan hiilidioksidipäästöjä. Käytännössä matkustaja voi lahjoittaa oman lentomatkan kokonaispäästöjä vastaavan rahasumman vaikkapa puidenistutushankkeelle.

- Kovaa kysyntää järjestelmille ei kuitenkaan ole ollut. Vaikka yrityksetkin ovat kiinnostuneita lentomatkojensa päästöistä, lopulta erot kuitenkin ratkaisevat, lisäsi Finnairin viestintäjohtaja Christer Haglund.

Finnairin päästölaskurin ottavat käyttöönsä ainakin Suomen Matkatoimisto ja Aurinkomatkat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.