Finnair joutui Ruotsissa kuluttajaliiton mustalle listalle – vain Ryanairilla enemmän syntejä

18:29
Miten koronavirus näkyi Finnairin tuloskatsauksessa 12. helmikuuta?

Finnair on jättänyt noudattamatta useita Ruotsin kuluttajariitalautakunnan suosituksia, ja on sen seurauksena päätynyt maan kuluttajaliiton mustalle listalle.

Ruotsin kuluttajayhdistyksen lehti Råd & Rön nostaa mustan listansa kärkeen halpalentoyhtiö Ryanairin, jolla on syntilistallaan 19 tapausta, yhteisarvoltaan noin 13 000 euroa.

Finnair nousee listan kakkoseksi 16 tapauksella, arvoltaan reilut 10 000 euroa. Lentoyhtiöt päätyvät kuluttajaliiton mustalle listalle useimmiten siksi, etteivät ne ole maksaneet asiakkailleen EU-sääntöjen mukaisia korvauksia perutuista ja myöhästyneistä lennoista.

Kuluttajariitalautakunnan päätökset eivät ole laillisesti sitovia, mutta kuluttajat voivat halutessaan viedä kiistat käräjäoikeuteen.

Koko listalla on kaikkiaan 23 matkailualan yhtiötä. Eniten listalla on autokauppoja, sillä käytettyjen autojen kaupassa syntyy usein kiistoja.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.