Finluxilla vielä mahdollisuus

Turkulaisen tv-tehtaan Finluxin konkurssi saattaa peruuntua. Tehtaan johto on esittänyt Turun käräjäoikeudelle rahoitusratkaisun, joka mahdollistaisi toiminnan jatkamisen. Käräjäoikeus käsittelee asiaa ensi viikon tiistaina.

Käräjäoikeus asetti Finluxin konkurssiin 20. syyskuuta. Viikko sen jälkeen yhtiö jätti käräjäoikeudelle hakemuksen konkurssin peruuttamisesta. Hakemusta perusteltiin sillä, että yhtiö oli konkurssiin asettamisen jälkeen löytänyt rahoitusratkaisun, joka mahdollistaisi paluun saneerausmenettelyyn tai normaaliin liiketoimintaan.

Hakemus ei kuitenkaan sisältänyt tarkkaa selvitystä siitä, mistä ja miten paljon rahaa olisi tulossa. Tarkempi selvitys piti toimittaa oikeudelle viimeistään keskiviikkona.

Yhtiön oikeudelle jättämässä lausumassa todetaan, että tehdas on jo kaksi vuotta neuvotellut suuresta vientikaupasta ja yhtiön toiminnan turvaavan rahoituksen järjestämisestä. Lausuman mukaan neuvottelut ovat edenneet, mutta asiakirjaselvitys järjestelyistä voidaan antaa vasta ensi tiistaina.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat