Mainos

Finavia ja Finnair uskovat lentojen sujuvan normaalisti huomenna

Matkustajat voivat lähteä levollisin mielin lentomatkalleen huomenna, vakuutetaan kotimaisia lentoasemia ylläpitävästä Finaviasta. Tänään ylimääräistä stressiä matkustajille toi lentoja viivästyttänyt vika lähtöselvitysjärjestelmässä.

Vika havaittiin torstaina neljän aikaan aamulla. Se saatiin korjattua puolenpäivän jälkeen.

Häiriö aiheutti ongelmia Helsinki-Vantaan, Oulun ja Rovaniemen kentillä. Finnairista kerrottiin, että sen lennot myöhästyivät pahimmillaan kaksi ja puoli tuntia.

Helsinki-Vantaa ruuhkautui aamulla pahoin. STT:n tavoittaman matkustajan mukaan kakkosterminaalissa vallitsi epätietoisuus ja sekasorto nosti päätään, kun matkustajat eivät tienneet, kuinka lähtöselvityksessä tulisi toimia.

Ongelma koski Finnairin, Norwegianin ja Icelandairin lähtöselvityksiä, ja Finnairin arvion mukaan viasta koitui haittaa sadoille matkustajille. Icelandairin matkustajia vika ei tosin koskettanut, sillä yhtiöllä ei ollut tänään lentoja.

Palvelutiskeillä boardingkortteja jouduttiin kirjoittamaan käsin, mikä hidasti palvelua ja johti lentojen myöhästymisiin. Tilanteen helpottamiseksi lentoyhtiöiden matkustajia pyydettiin tekemään lähtöselvitys netissä, mobiilisti tai lentoaseman automaatilla.

Viivästyksiä iltaan asti

Verkko-operaattorin ylläpitämässä tietoliikenneyhteydessä ollut vika saatiin korjattua puolenpäivän jälkeen. Lennot kuitenkin myöhästelivät iltaan asti, sillä aamun viivästykset vaikuttivat myös lentokoneiden Helsinkiin palaamiseen.

Finnairista kerrottiin, että esimerkiksi tietyt kaukolennoille lähteneet koneet joutuivat odottamaan Euroopasta tulevia jatkolentomatkustajia. Silti osa matkustajista myöhästyi jatkolennoltaan ja joutui jatkamaan eri reittiä.

Finavian mukaan torstaina lentomatkustajia piinannut vika on erittäin harvinainen. Yhtiöstä vakuuteltiin, ettei se uusiudu helposti.

-Eihän tekniikasta koskaan voi mennä vannomaan. Vika on nyt kuitenkin korjattu ja tilanne on ohi, sanoi viestintäpäällikkö Annika Kåla.

Myös Finnairissa uskottiin, että liikenne sujuu perjantaina normaalisti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.