Mainos

Filippiinit harkitsee myönnytyksiä sisseille

Filippiinien hallitus harkitsee myönnytyksiä maan eteläosan muslimisisseille meneillään olevissa panttivankineuvotteluissa. Pääneuvottelija Roberto Aventajadon mukaan sissien vaatimaan itsenäiseen muslimivaltioon ei voida suostua, mutta alueiden itsehallintoa voitaisiin laajentaa.

Aventajado ei usko selkkauksen nopeaan ratkaisuun

21 panttivankia pitävien sissien kanssa neuvotellut Robert Aventajado kertoo kokemuksen osoittaneen, että Abu Sayyafin tapauksessa panttivankien vapaaksi saaminen kestää kolmesta kuukaudesta puoleen vuoteen, joten tämän perusteella ratkaisua ei kannattane odottaa vielä lähipäivinä. Neuvotteluja yli kuukauden jatkuneen panttivankikriisin ratkaisemiseksi on määrä jatkaa huomenna tai ylihuomenna.
Filippiineiltä palannut Suomen erityisedustaja Eero Salovaarakaan ei usko, että kriisi ratkeaa lähipäivinä. Parhaimmillaankin neuvottelut saattavat jatkua useita viikkoja. Salovaaran mukaan Suomen suurlähetystö Manilassa on kuitenkin valmiustilassa yllättävää edistystä tapahtuisi lähipäivinä.

Paikallisten viranomaisten mukaan panttivangeille on toimitettu tänään lisää riisiä ja muita elintarvikkeita. Vankien joukossa on kaksi suomalaismiestä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.