Mainos

Filippiinien puolustusministeri eroaa

Filippiinien vallastasyösty johtaja Joseph Estrada on vapautettu maastapoistumiskiellosta.

Filippiinien puolustusministeri Orlando Mercado ilmoitti tänään eroavansa hallituksesta. Hän kertoi eroavansa mm. siksi, että kansalliseksi turvallisuusneuvonantajaksi nimitettiin taloudellisissa väärinkäytöksissä tahrautunut Lisandro Abadia.

Presidentti Gloria Macapagal Arroyo vahvisti, että Mercado oli pyytänyt eroa, mutta hän ei suostunut siihen.

-Kyllä se (eron pyyntö) on totta, mutta en ole hyväksynyt hänen eroaan, Arroyo sanoi. Mercado kertoi suunnitelleensa jo aiemmin eroamista hallituksesta, koska hän haluaa osallistua toukokuussa pidettäviin senaatinvaaleihin.

Mercadolla ja Filippiinien asevoimien komentajalla Angelo Reyesillä oli vahva osuus entisen presidentin Joseph Estradan kumoamisessa. He vetivät tukensa Estradalta ja liittyivät Arroyon kannattajiin vaatien Estradaa eroamaan. Tuhansien mielenosoittajien painostuksessa ja tukensa huvetessa Estrada joutui suostumaan vallanvaihdokseen. Hän ei kuitenkaan allekirjoittanut eroaan ja on antanut ymmärtää aikovansa mahdollisesti aloittaa oikeusprosessin saadakseen virkansa takaisin.

Sotkuisen eron ollessa vielä selvittämättä Estradaa ja hänen perhettään on kielletty matkustamasta ulkomaille. Heidän pelätään yrittävän paeta korruptiosyytteitä. Oikeusministeri Hernando Perez sanoi kuitenkin tänään, että Estrada on vapaa poistumaan Filippiineiltä, jos hän haluaa elää maanpaossa. Perezin mukaan Estrada "ei ole kuitenkaan ilmaissut" suunnittelevansa maastamuuttoa.
(STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.