Filatov: Koululaisten kesähoito kuntoon

Pienille koululaisille pitää löytyä tarvittaessa hoitopaikka kesäloman ajaksi, sanoo SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov.

Filatovin mielestä koulujen pitkä kesäloma on iso haaste työn ja perheen yhteensovittamisen kannalta. Eka- ja tokaluokkalaiset ovat liian pieniä olemaan koko päivän ilman aikuisen turvaa. Monet vanhemmat ratkaisevat pienten koululaisten kesähoidon siten, että vanhemmat pitävät lomansa peräkkäin.

- Tämä ei ole perhe-elämän näkökannalta toimivaa, mutta lasten hoidon kannalta usein välttämätöntä, Filatov sanoo.

Hänen mielestään kesähoito voi olla vapaamuotoista ja mallia voisi hakea nykyisestä iltapäivätoiminnasta. Edellinen hallitus sääti lain pienten koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisestä. Hoivaa pitää vielä kehittää.

- Joissain kaupungeissa kesäinen puistotoiminta lounaineen auttaa lapsiperheitä, Filatov jatkaa.

Puistotoiminnan tai iltapäivätoiminnan tapainen ratkaisu tarvitaan SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan kaikkiin kuntiin.

- Kouluissa soi " jo joutui armas aika ja suvi suloinen", mutta moni perhe yrittää löytää matemaattista kaavaa, joka ratkaisisi turvallisesti yhtälön, jossa lapset nauttivat ansaitsemastaan 10 viikon kesälomasta, mutta useimmat vanhemmat pystyvät irrottautumaan töistään 4-5 viikoksi. Suuria ongelmia on etenkin vanhemmilla, jotka ovat yksin eikä heillä ole lähellä isovanhempien, sukulaisten tai ystävien verkkoa jakamassa hoitovastuuta, Filatov sanoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat