Mainos

Filatov: Koululaisten kesähoito kuntoon

Pienille koululaisille pitää löytyä tarvittaessa hoitopaikka kesäloman ajaksi, sanoo SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov.

Filatovin mielestä koulujen pitkä kesäloma on iso haaste työn ja perheen yhteensovittamisen kannalta. Eka- ja tokaluokkalaiset ovat liian pieniä olemaan koko päivän ilman aikuisen turvaa. Monet vanhemmat ratkaisevat pienten koululaisten kesähoidon siten, että vanhemmat pitävät lomansa peräkkäin.

- Tämä ei ole perhe-elämän näkökannalta toimivaa, mutta lasten hoidon kannalta usein välttämätöntä, Filatov sanoo.

Hänen mielestään kesähoito voi olla vapaamuotoista ja mallia voisi hakea nykyisestä iltapäivätoiminnasta. Edellinen hallitus sääti lain pienten koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisestä. Hoivaa pitää vielä kehittää.

- Joissain kaupungeissa kesäinen puistotoiminta lounaineen auttaa lapsiperheitä, Filatov jatkaa.

Puistotoiminnan tai iltapäivätoiminnan tapainen ratkaisu tarvitaan SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan kaikkiin kuntiin.

- Kouluissa soi " jo joutui armas aika ja suvi suloinen", mutta moni perhe yrittää löytää matemaattista kaavaa, joka ratkaisisi turvallisesti yhtälön, jossa lapset nauttivat ansaitsemastaan 10 viikon kesälomasta, mutta useimmat vanhemmat pystyvät irrottautumaan töistään 4-5 viikoksi. Suuria ongelmia on etenkin vanhemmilla, jotka ovat yksin eikä heillä ole lähellä isovanhempien, sukulaisten tai ystävien verkkoa jakamassa hoitovastuuta, Filatov sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.