Mainos

Fidel Castro täyttää tänään 84 vuotta

Vuosien hiljaiselon jälkeen julkisuuteen palannut Kuuban entinen presidentti Fidel Castro täyttää tänään 84 vuotta. Asiantuntijoita hämmentää Castron rooli maassa, jota virallisesti johtaa hänen veljensä Raul Castro.

Fidel Castro syntyi vuonna 1926 Etelä-Kuubassa varakkaaseen maanomistajaperheeseen. Hän nousi valtaan sisällissodan jälkeen vuonna 1959 tukenaan muun muassa Ernesto Che Guevara. Vuosien mittaan Castrosta tuli yksi maailman pisimpään yhtäjaksoisesti vallassa olleita valtiojohtajia.

Neljä vuotta sitten sairastuminen ja vatsaleikkaus veivät Castron taka-alalle, mutta tänä kesänä entinen presidentti on astunut taas parrasvaloihin ja muun muassa ottanut kantaa Lähi-idän tilanteeseen ja varoitellut ydinsodasta.

Castron rooli hämmentääkin nyt asiantuntijoita. On arvailtu, että hän on tehnyt veljensä Raulin kanssa työnjaon, jossa Fidel vastaa ulkopolitiikasta ja Raul sisäpolitiikasta. Toisten mielestä Fidel toimii vain neuvonantajana veljelleen.

Nyt syntymäpäivänä ei ole tiedossa suuria julkisia juhlia. Kansan parissa juhlamieltä näyttää kuitenkin löytyvän.

- Meille hän on Kuuban vallankumouksen johtaja ja olemme iloisia, kun hän täyttää 84 vuotta. Hän on taistellut sairauksiaan vastaan ja voittanut ne, iloitsee kuubalainen Jose Ruiz.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.