Fiat ja Peugeot aikovat yhdistyä – synnyttäisi maailman neljänneksi suurimman autovalmistajan

1:00
Peugeot e-Legend -konseptiauto on kaunis kuin koru.

Uusi yhtiö olisi maailman neljänneksi suurin autovalmistaja, ja kykenisi haastamaan aiempaa paremmin Volkswagen-konsernin.

Yhdysvaltalais-italialainen Fiat Chrysler sekä ranskalainen PSA-konserni ovat ilmoittaneet aikomuksistaan yhdistyä.

Fuusio synnyttäisi toteutuessaan maailman neljänneksi suurimman autovalmistajan. Kumpikin osapuoli omistaisi tasan 50 prosenttia uudesta yhtiöstä.

Yhdistymisellä tavoitellaan merkittäviä säästöjä, sillä yhtiöt voisivat jakaa muun muassa sähköautojen kehittämisestä aiheutuvia kustannuksia. Vuosittaiset säästöt olisivat yhteenlaskettuna jopa 3,7 miljardia euroa.

Kummallakaan yhtiöllä ei ole toistaiseksi ollut merkittävää jalansijaa Kiinan kasvavilla markkinoilla, mutta uudella yhtiöllä olisi enemmän muskeleita sitäkin ajatellen.

PSA-konsernista siivun omistava Ranskan valtio on jo ilmoittanut tukevansa yhdistymistä. Aiemmin tänä vuonna kaavailtua Fiat Chryslerin ja ranskalaisen Renaultin fuusiota valtio sen sijaan vastusti.

Yhtiön toimitusjohtajaksi tulisi PSA-konsernin nykyinen toimitusjohtaja Carlos Tavares. Toistaiseksi ei tiedetä, mikä olisi Fiat-pomo Mike Manleyn rooli uudessa yhtiössä.

Fiat Chryslerin brändisalkusta löytyy sellaisia nimiä kuin Fiat, Alfa Romeo, Dodge, Jeep ja Maserati. PSA-konsernin merkkejä ovat puolestaan Peugeot, Citroen, DS ja Opel.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja